Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

INFÖR AIK - GAIS: "Vi slog dem även när de hade Banguras"

Allsvenskan

Möta AIK på Råsunda - inget som skrämmer Gais. Alexander Axén varnar AIK för att spela 4-4-2 mot hans Gais.
– Gör de det får de skylla sig själva.

AIK

Preliminär startelva: Kenny Stamatopoulos - Martin Lorentzson, Niklas Backman, Alexander Milosevic, Nils-Eric Johansson - Robert Åhman Persson, Helgi Danielsson, Martin Mutumba - Viktor Lundberg, Kwame Karikari, Lalawele Atakora

Skador/avstängningar: Daniel Tjernström (s), Ivan Turina (a)

Han är formstarkast: Lalawele Atakora. Nyförvärvet från Togo gjorde en riktigt bra match mot Malmö. Var en av de som sprang och kämpade mest, samtidigt som lyckades underhålla MFF:s backlinje vid flera tillfällen, trots att AIK hade få spelare i anfall.

AIK-citat:

– Vi ser fram emot matchen, säger assisterande tränaren Christer Swärdh till klubbens hemsida.

Annons

– Nu har vi skaffat ett bra utgångsläge för att spela i Europa 2012. Vi har allt i egna händer och självklart går vi för det.

– Det känns skönt att inte behöva tänka på andras resultat, utan det är bara vi själva som kan fixa detta och dessutom har vi de två närmaste matcherna hemma på Råsunda, säger Swärdh.

GAIS

Preliminär startelva: Henri Sillanpää – Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Calum Angus, Kenneth Gustafsson – Erik Johansson, Reuben Ayarna, Markus Gustafsson, Mervan Celik – Wanderson, Eric Bassombeng.

Skador/avstängningar:
Richard Spong, Jonathan Pettersson (s)

Håll ögonen på: Mervan Celik. Har gjort en riktigt bra säsong, men senast mot Helsingborg gjorde han inte någon riktigt bra insats. I dag vill han säkert visa sig från sin bästa sida igen och i sina bästa stunder kan ingen stoppa Gais mittfältsstjärna.

Annons

Gais-citat:

– Vi slog dem när de hade båda Banguras på plan, och vi går ut på lördag för att vinna igen, säger tränaren Alexander Axén till sajten 1894.se.

Vad tror du AIK vill förändra jämfört med mötet i somras?

– Jag sa då, att spelar de 4-4-2 mot oss får de skylla sig själva. Deras lag är uppbyggt med två rörliga toppar och åtta grovjobbare, det är inte otänkbart att de drar ner en av topparna mot mittfältet och försöker vinna mer boll där.

– Vi har tre viktiga matcher kvar och vi vill vinna alla tre, det är så vi tänker, säger Axén.

Publicerad 2011-10-01 kl 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto