TV: AIK nära Europa - Özkan hjälte

Tre poäng och ännu ett steg närmare en plats i Europa. AIK:s 2—1-seger mot Gais sätter press på förföljarna i jakten på de allsvenska Europaplatserna.

SM-guldet försvann till Helsingborg i och med AIK:s poängförlust mot Malmö FF förra helgen. Men det finns fortfarande medaljer — och Europaplatser — kvar att slåss om.

AIK, just nu tvåa i serien, fick också en drömstart i lördagens hemmamatch mot Gais. Ledningsmålet kom redan i 8:e minuten, efter en pigg AIK-start.

Ett inlägg av Nils-Eric Johansson från vänster hittade Kwame Karikari, vars nick visserligen räddades av Dime Jankulovski i Gaismålet. Men returen studsade ut till Lalawélé Atakora, som laddade och sköt 1—0 otagbart i Jankulovskis bortre burgavel — den 20-årige togolesens första mål i AIK-tröjan.

En misslyckad rensning från Gaisförsvaret i 63:e minuten hamnade sedan framför fötterna på Gabriel Özkan, som prickade in 2—0. Med bara några minuter kvar av matchen reducerade dock Mervin Celik, vilket gör att AIK bara fick ett mål på pluskontot i kampen mot i första hand Elfsborg och i andra hand Häcken.

Elfsborg ligger nu tre poäng och lika många mål bakom AIK med en match mindre spelad, men har liksom Häcken redan på söndagen chansen att knappa in på AIK när den 28:e omgången fullbordas.

Publicerad 2011-10-01 kl 18:22