Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Gillar inte Bangura-hausse: ''Som att jämföra Gerndt och Toivonen''

Allsvenskan

AIK värvar Sierra Leonske Alhassan A Kamara - men Bangura-jämförelser tystas snabbt ner:
- Det blir så skevt, det är som för holländare att tro att Gerndt automatiskt är en Toivonen-kopia, säger AIK:s sportchef.

Ännu ett Sierra Leone-förvärv och stora Bangura-rubriker och kopplingar.
Ofrånkomliga jämförelser, förstås, men någon Mohamed eller Teteh kopia är inte 18-årige Alhassan A Kamara.

- Nej, det är han inte. Det är en orealistisk jämförelse. Han har kanske lite från båda men inte mer än så, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

- Det är som om alla i Holland hade inbillat sig att efter Ola Toivonen är alla spelare från Sverige som honom, fortsätter Andersson.

Ändå inbillar sig inte AIK:s sportchef att Bangura-rubriker går att komma runt. Med Mohamed och Tetehs framgångar har han istället förberett Kamara på vad som väntar; med allt vad det innebär att så ung jämföras med två namn som på nolltid så sensationellt blev ikoner i en över 100-årig klubb.

Annons

- Det stämmer. Han har blivit varse vad det handlar om. Vi har pratat med honom om hur det är någonting han kommer att få leva med, säger AIK:s sportchef och slår fast att flera allsvenska klubbar konkurrerade om Kamara:

- Ja, det var flera allsvenska klubbar intresserade men spelare i Sierra Leone känner bara till en enda svensk klubb och det är AIK. Ta bara det att när vi såg Sierra Leone mot Egypten i afrikanska kvalet då visades det innan matchen bilder från AIK-matcher på stora tv-skärmen på stadion.

Men utan att jämföra med Teteh eller Mohamed - hur stor talang är han?
- Det är så tidigt, ber Jens Andersson och fortsätter: Men det är en jäkla spännande värvning som är både kraftfull och explosiv.

- Vi har sett honom i alla matcher han har spelat i Sverige och vi kände tidigt att han är en spelare för oss.

Annons
Publicerad 2011-10-05 kl 16:48
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto