Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Friberg cupmästare i USA - satsar på ligaguld: "Vi har stora chanser"

Andra ligor och cuper

Erik Friberg blev i natt cupmästare i USA med sitt Seattle Sounders. Nu satsar laget på guld i Major League Soccer.
- Bara att vinna det också, säger Friberg till fotbollskanalen.se.

I december 2010 skrev Häcken-mittfältaren Erik Friberg på för Major League Soccer-laget Seattle Sounders, där Fredrik Ljungberg tidigare spelat. I natt blev Friberg mästare i US Open Cup - och tidigare i veckan blev laget helt klart för slutspel i MLS.

- Jättekul. Vi gör en bra match. Visserligen står det 0-0 fram till 80:e minuten, och det var lite fram och tillbaka, men jag tycker ändå att vi vinner rättvist, säger Friberg till fotbollskanalen.se.

Fredy Moreno och Osvaldo Alonso gjorde Seattles mål i 2-0-segern - och Friberg byttes in i halvtid. Han säger att cupen i USA ungefär är lika stor som den är i Sverige.

Annons

- Men vi tar den oerhört seriöst. Det är tredje året i rad som vi vinner.

När det gäller ligaspelet ser Seattle ut att bli tvåa i serien - vilket innebär att slutspelet inleds med kvartsfinal mot Real Salt Lake.

- Det blir oerhört roligt. Det är det man har väntat på hela tiden. Det är bara att vinna det också så har vi vunnit allt, haha.

Har ni kapacitet att vinna allt?
- Absolut har vi det. Vi har haft ett jättebra år. Vi vann cupen och så är vi vidare i Champions League också, och blir tvåa i serien. Jag tror absolut att vi har stora chanser att vinna.

Friberg beskriver Seattle Sounders som ett bollsäkert lag med många bra anfallare. Dessutom gör de hängivna fansen (när cupguldet togs var det 40 000 på läktarna) att laget är extra starkt på hemmaplan.

- Det är inte så lätt för de andra lagen att komma hit och spela, när vi har så bra fans.

Annons

Hur stor är fotbollen i Seattle?
- Det är en av de största sporterna. Det finns ett baseboll-lag i högsta serien också, och ett amerikansk fotboll-lag, men de är inte så bra och vinner ingenting.

Hur trivs du själv i stan och i laget?
- Jättebra. Jag har haft ett bra år och har inget att klaga på.

25-åringen har ett så kallat 1+1+1-kontrakt med två optionsår. Han är inte säker på att han kommer att stanna i Seattle, men ska förhandla med klubben.

- Vi ska diskutera framtiden om några veckor, så får vi se var vi hamnar någonstans.

Publicerad 2011-10-05 kl 20:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto