Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

"AIK:s enda hot mot Europaspel - Svff"

Allsvenskan

AIK är nära Europacupspel nästa säsong - Häcken är enda reella hotet. Men Martin Mutumba ser dock ett helt annat hot i horisonten.
− Att Svff vill ta fler poäng ifrån oss.

− Vi mår bra nu och är ett lag i harmoni, säger Martin Mutumba till FotbollDirekt.se.

Vilken succésäsong för AIK. Fjolårets bottengäng är trea på samma poäng som tvåan Elfsborg och nu kan bara Häcken grusa Europa-drömmarna för "Gnaget". AIK och Häcken möts nästa söndag på Råsunda i en match som avgör det hela.  
 
Martin Mutumba är övertygad om att man säkrar det i den matchen. Men han ser samtidigt ett annat osynligt hot.
− Att Svff vill ta fler poäng ifrån oss, då kanske vi kan tappa det, säger han.

Men inte annars?

- Nej, det tror jag inte. Vi mår bra nu och är ett lag i harmoni.

En tydlig markering mot förbundets beslut att tilldöma Syrianska till segrare i den avbrutna matchen i våras, sagt med Mutumbas sedvanliga glimt i ögat, men ändå med allvar i botten.

Annons

Helt klart är att både Mutumba och AIK hittat rätt den här säsongen, och även efter Banguras sorti har poängen rullat in.
Mutumba är full av tillförsikt inför nästa år och väljer att hylla de nuvarande medspelarna snarare än efterlysa nyförvärv.
Unga spelare som Karikari, Lundberg och Catovic kommer att bli ännu bättre, och i ännu större utsträckning bidra i ett förmodat Europaspel spår AIK-stjärnan.  
Han hyllar också Togo-lånet Lalawélé Atakora. En spelare som Mutumba var skeptisk till i början.

− Från början när han kom var han lite sådär tyckte jag. Det ser inte ut som han värsta flowet när han dribblar, men han kommer ju fram och har teknik. Målet är exempel på riktigt bra teknik. Han är bra som fan.

Mutumba visar samtidigt oro över att AIK ska mista Kenny Pavey och Gabriel Özkan som bosmanfall.

Annons

− Ja, det är två duktiga spelare. Har man Kenny och Gabbe på bänken då har man ett riktigt bra lag. Det är därför vi ligger där vi ligger.

− ”Gabbe” visar när han får hoppa in vilken kvalité han har, det är bara för honom att hålla sig frisk. Jag hoppas de blir kvar. Vi är som en familj och man vill inte att någon i familjen ska ”tagga”, avslutar Mutumba.

Lennart Sandahl - Anton Zetterman

Publicerad 2011-10-06 kl 09:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto