Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"De spelade som Barca mot oss"

Superettan

Ojämn säsong av BP, som missar allsvenskan klart. Men storvärvningen Pontus Segerström dömer ut topplagen:
– Det bästa laget som vi mött i serien är Värnamo, säger försvarsklippan.

Det blir inget tidigt återseende av svensk fotbolls finrum för Brommapojkarna, som åkte ur allsvenskan i fjol. Året i superettan har varit ojämnt för BP och laget ser med två omgångar kvar ut att bli ett mittenlag. I går tappade man en 3-0-ledning mot Degerfors till 3-3, ett resultat som speglar säsongen väl.

– Det har varit upp och ner väldigt mycket. Vi fick en ganska bra start på året och släppte in lite mål. Men sedan blev resultaten lite sämre och tåget gick, säger försvarsklippan Pontus Segerström till FotbollDirekt.se.

Segerström, som återvände till moderklubben BP inför säsongen 2010 efter tre år i Norge och Stabaek, ser tillbaka på säsongen med viss bitter eftersmak:

Annons

– Jag känner verkligen att vi har bra material och har visat att vi kan spela på en hög nivå. Vi ska vara med och fajtas om allsvenskan vi måste bara bli lite jämnare. Vi är inte mycket sämre än något annat lag, säger han och skickar en aningen oväntad hyllning:

– Det bästa laget jag har mött i den här serien är helt klart Värnamo (på tolfte plats i tabellen), de spelade som Barca mot oss. Jag är riktigt imponerad utav dem.

Din andra säsong med BP lider mot sitt slut, hur är fotbollslivet här jämfört med i en klubb som Stabaek?

– Det är såklart en stor skillnad att spela i ett topplag i Norge med 10 000 åskådare i varje match. Nu är det ju lite annorlunda i Brommapojkarna, men det visste jag när jag flyttade hem. Det var synd att vi åkte ur allsvenskan, det hade förstås varit roligare att spela där.

Annons

Enligt vad FotbollDirekt kunde erfara när affären gick i hamn kostade Segerström BP uppemot fyra miljoner kronor, vilket fick allsvenska Djurgården att backa.

Var du förvånad över att klubben kunde lösa en så pass stor affär?

– De har ju sålt spelare och fått in lite pengar. Jag trodde inte riktigt på det först, men det löste sig.

Hur ser du på BP:s och din egen framtid?

– Vi bytte ut många spelare inför den här säsongen och det är ju svårt att bygga ett lag bara på ett år. Jag hoppas att vi får behålla stora delar av truppen och att många av de yngre kan ta ytterligare ett kliv. En mix av det kan betyda att vi ska vara med och slåss där uppe. Klubben har sagt att man ska gå upp inom tre år, min förhoppning är att vi gör det nästa år.

– Jag har ju ett år kvar på kontraktet, just nu är jag inställd på att stanna. Men allt kan ju hända som du vet, avslutar Pontus Segerström.

Annons
Publicerad 2011-10-10 kl 21:08
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto