Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

ÖSK:s spelarflykt fortsätter - veteran slutar

Allsvenskan

En efter en har Örebro-profilerna försvunnit. Nu ser det ut som att klubbens störste trotjänare lägger av efter säsongen. En civil karriär lockar.

- I min ålder är det naturligt att börja titta på annat. Och i januari är jag dessutom klar med en lång utbildning, säger Fredrik Nordback till FotbollDirekt.se.

Det har snurrat friskt i Örebro det senaste året. Många nya spelare har kommit in, men samtidigt har allsvenska trean från 2010 brandskattats på profilspelare som lyft klubben de senaste åren. Som Roni Porokara, Michael Almebäck, Alejandro Bedoya och nu senast John Alvbåge.
Och nu talar det mesta för att Fredrik Nordback, som varit i ÖSK ända sedan 1995, lägger av med fotbollen.
- Det har jag i nuläget ingen kommentar till. Men visst, i min ålder är det naturligt att börja titta på annat. Och i januari är jag dessutom klar med en lång utbildning. Men jag kommer ta ett definitivt beslut de närmaste veckorna, säger Nordback.

Annons

Fredrik Nordback har startat 18 matcher i år, men en riktigt helgjuten plats har 32-åringen inte. Och att åka in och ut ur Sixten Boströms startelva är ingen direkt motivationshöjare för ÖSK:s mittfältsveteran.
- Nej, men så är det ju. Jag gillar ju att träna fortfarande. Men det är ju ofrånkomligt när man kommer upp i åren att man hittar andra viktiga saker i livet.

- Jag är ju inte lika entusiastisk som en 19-åring längre, det är bara att erkänna.

Har ditt beslut försvårats av att ni nu tappat så många stora profiler?
- Nej, det är inte så jag tänker. Jag har varit i klubben så länge. Om jag nu tar beslutet att sluta så är det för att det andra, viktigare saker i livet.

Men det låter onekligen som att du bestämt dig?

- Som jag sa, än så länge vill jag inte kommentera hur min framtid blir. Det beslutet ska jag ta när säsongen är färdig.

Annons
Publicerad 2011-10-11 kl 17:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto