Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Mutumba fast i poliskontroll - misstänks ha kört utan körkort

Allsvenskan

Martin Mutumba misstänks för grov olovlig körning. Enligt stämningsansökan stoppades AIK-stjärnan i måndags av polis.
- Det har skett en trafikförseelse, säger sportchefen Jens Andersson till fotbollskanalen.se.

AIK slåss med Elfsborg om andraplatsen i allsvenskan, och spelar sin sista hemmamatch för året nu i helgen, mot Häcken. Men yttermittfältaren Martin Mutumbas uppladdning störs av en händelse som ska ha ägt rum i måndags, 10 oktober, utanför Spånga i norra Stockholm.

Enligt den stämningsansökan som skickats till Solna Tingsrätt stoppades 26-åringen av polis när han - trots indraget körkort – körde bil genom samhället. På platsen ska Mutumba både ha delgivits misstanke om brott och erkänt sin inblandning. Fotbollskanalen.se har vid upprepade tillfällen sökt honom för en kommentar.

- Jag kan bekräfta att det har skett en trafikförseelse, utöver det vill jag inte säga något i den här frågan, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

Annons

Martin Mutumba förekommer som misstänkt vid ett annat brottmål Solna Tingsrätt handlägger. Den 16 augusti ska han enligt stämningsansökan ”uppsåtligen eller av oaktsamhet” ha färdats mot rött ljus vid en korsning på Ulvsundavägen, vilket han själv nekar till.

Jens Andersson berättar att AIK inte diskuterat eller beslutat om något eventuellt straff från klubbens sida. Mutumba uppges därmed vara disponibel för de avslutande två omgångarna av allsvenskan.

- Han tränar på med laget som vanligt, säger Andersson.

Publicerad 2011-10-13 kl 18:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto