Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Allsvenska spelarna: "AIK har bästa fansen - och Råsunda är skönast"

Allsvenskan

AIK har Sveriges bästa fans – och den skönaste arenan. De allsvenska spelarna öser lovord över Black Army och Råsundas Norra Stå.

Det är Canal Plus som sammanställt en omfattande enkät där tre anonyma spelare från samtliga 16 klubbar i högsta serien utser vinnare i en mängd olika kategorier. De har inte fått rösta på sitt eget lag.

Två av frågeställningarna berör läktarkultur – och serietrean AIK står som vinnare i båda.

Ihop med Malmös Swedbank Stadion utnämns Råsunda till den arena som har bäst stämning. Vardera 42 procent av totalt 48 spelare föredrar den ena framför den andra arena, enligt Canal Plus enkät.

Dessutom kan AIK stoltsera med att ha de mest omtyckta supportrarna knutna till sitt lag. Där placerar 44 procent av de allsvenska spelarna stockholmarna i topp, medan MFF hamnar tvåa på 29 procents stöd. Trean IFK Göteborg får 17 procent av rösterna.

Annons

Bland kommentarerna som rör AIK märks bland annat röster som gillar att klubben ”har mycket folk och ett bra tryck”, och att sångerna ”är roliga” från läktarplats.

Publicerad 2011-10-14 kl 12:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto