Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Pavey om framtid i AIK: "Skulle älska det"

Allsvenskan

Avsked för Kenny Pavey i går - men klubben och spelaren behöver inte ha sett det sista av varandra. Pavey vill hjälpa klubben i sitt hjärta och öppnar för en framtid roll i AIK.

- Jag har lite planer, vill inte säga för mycket. Men kanske kommer ni få se lite fler engelska killar i AIK, säger Kenny Pavey till FotbollDirekt.se.

AIK:s seger mot Häcken innebär garanterat Europaspel nästa år, men det kom i skuggan av Kenny Paveys avtackning. Engelsmannen - som tillbringat en stor del av 2011-säsongen på bänken - hyllades unisont och en rörd Pavey hade nästan dåligt samvete efteråt.
- Det var svårt, det var så många människor där. Jag ville glädja alla, ge alla någonting. Alla bad om att få tröjan, om att få en sko. Jag försökte ge tillbaka så mycket som möjligt till alla och hoppas att jag gjorde det.

Annons

Vad som väntar Pavey i den närmaste framtiden är öppet, men han har gjort klart att han en dag kommer flytta tillbaka till Stockholm.

Kan du återkomma till AIK i någon form?
- Jag skulle älska att göra det i framtiden. Jag skulle vilja göra något för klubben som gett mig så mycket, som har förändrat mitt liv.

- Jag var i Ljungskile och hade bra år där, men det var när jag kom till AIK och folk började uppmärksamma mig som mitt liv förändrades. Så jag måste ge allt jag kan tillbaka om jag fick chansen.

Vad skulle det kunna vara?
- Vi får se, men jag kanske tar tränarlicens. Sedan har lite andra planer, jag vill inte berätta för mycket, men... kanske får ni se lite fler engelska killar här, säger Pavey hemlighetsfullt.

Men att det handlar om att slussa över engelska spelare till AIK som agent avfärdar han snabbt.

Annons
- Jag kommer inte bli agent, det är ett som är säkert (skratt).

- Det finns säkert en massa bra sådana där ute, men det passar bara inte mig.

Paveys tid i AIK är nu inte helt över för den här gången. Helsingborg väntar borta nästa söndag och AIK har en jättechans på stora silvret, tre poäng och två plusmål före Elfsborg som man är. Och en andraplacering skulle sluta cirkeln för Pavey.
- Vi gjorde det när jag kom hit 2006, ingen förväntade sig det då. Och ingen förväntade sig det i år heller, så det vore fantastiskt om vi lyckades.

Lennart Sandahl

Publicerad 2011-10-17 kl 13:39
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto