Van Persie och Gervinho hjältar för Arsenal

Arsenal tog en viktig 3-1-seger mot Stoke. Robin van Persie och Gervinho blev stora hjältar.

Efter 27 minuter lycks Arsenal pricka in ledningsmålet, som legat i luften mer eller mindre från avspark. Aaron Ramsey chippar fram bollen centralt till Gervinho som kyligt placerar in 1-0.

Men nästan direkt efteråt lyckas planens långskånk, Peter Crouch, kvittera för Stoke. Han får bollen nästan vid mållinjen och trycker dit 1-1.

Arsenal leder igen! I 73:e minuten sätter Robin van Persie 2-1 för hemmalaget. Tio minuter senare var det dags igen. Gervinho kom loss på vänsterkanten och hittade van Persie som bredsidade in 3-1.

Arsenal: Szczesny, Djourou, Mertesacker, Koscielny, Andre Santos, Walcott, Song, Arteta, Ramsey, Gervinho, Chamakh.

Bänken: Fabianski, Rosicky, Park, van Persie, Arshavin, Frimpong, Benayoun.

Stoke: Begovic, Wilkinson, Shawcross, Upson, Wilson, Whitehead, Delap, Whelan, Etherington, Walters, Crouch.
Bänken: Sorensen, Huth, Jones, Diao, Shotton, Jerome, Palacios.

Publicerad 2011-10-23 kl 16:29