Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Balotelli blir ambassadör för fyrverkeri-säkerhet: "De är farliga"

England

Mario Balotellis hus fattade eld av fyrverkeripjäser. Då går Balotelli ut och varnar barn för att "leka med elden".
- Fyrverkerier är farliga, säger italienaren.

Manchester Citys anfallare Mario Balotelli har skapat rubriker ända sedan han anlände till klubben. I helgen sänkte han storebror Manchester United med två mål på Old Trafford - men medierna var minst lika intresserade av rapporterna om att Balotelli tänt eld på sitt eget hus efter att ha skjutit fyrverkerier genom badrumsfönstret.

Italienaren förnekar dock att det var han som sköt:
- Tidningarna har fel, jag sköt inga fyrverkerier, det var en kompis till mig. Jag visste ingenting om det förrän jag hörde rop från badrummet. Min kompis bad om ursäkt för att huset skadades. Det var en dum sak att göra, säger Balotelli enligt The Guardian.

Annons

Anfallaren har nu, enligt sin klubb, trätt fram som en ambassadör för en kampanj som ska lära ut säkert användande av fyrverkeripjäser.

- Det är viktigt att barn inte leker med fyrverkerier. De är farliga om de inte används på rätt sätt. Folk borde följa fyrverkerireglerna, säger Balotelli.

Den 5 november är Bonfire Night i England. Då skjuts det rikligt med fyrverkerier - Balotellis förhoppning är att så få som möjligt ska göra om hans kompis misstag.

Publicerad 2011-10-24 kl 22:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto