Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarby har dumpat åtta spelare – nu bjuder man in amerikaner

Superettan

Åtta spelare har hittills fått lämna Hammarby. Klubben kan nu ersätta dessa med amerikaner. Under november ska ett gäng träna med klubben.

Säsongens sista spark räddade kvar Hammarby i superettan. Många spelare med löner sedan tiden klubben var allsvensk har utgående kontrakt och hittills har åtta lämnat laget. Paulinho Guara, Mauro Saez Jarpa, Matthias Olsson, Robin Wikman, Petter Furuseth, Patrik Gerrbrand, Isaac Pupo och George Moussan har hittills lämnat och fler spelare kan det bli.

Även Sebastian Bojassén, Christer Gustafsson, David Johansson och Björn Runström har utgående avtal och enligt uppgift till fotbollskanalen.se vill klubben avvakta innan man tar beslut om deras framtid.

En sak som kan spela stor roll är ett samarbete med amerikanska klubben LA Galaxy, som ägs av Hammarbys minoritetsägare AEG. Hammarby får hjälp av MLS-klubben med scouting på USA-marknaden och får även möjlighet att låna spelare som inte lyckas ta plats tillsammans med Landon Donovan, David Beckham, Robbie Keane och de andra stjärnorna.

Annons

Redan nu i november ska klubben testa spelare.
- En spelare är bokad hittills, säger sportchefen Gustaf Grauers till fotbollskanalen.se och säger att det sannolikt blir fler spelare som kommer.

Hur det blir med spelarna med utgående kontrakt vill han inte kommentera.
- Det är olika situationer för olika spelare. I vissa fall väntar vi och ser vad som händer, i vissa fall har vi sagt att vi ska försöka hitta bättre spelare på positionen och det är olika. Men jag kommer inte att kommentera det i specifika fall, säger han.

Publicerad 2011-10-31 kl 18:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto