Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Westberg kan ersätta Turina i AIK

Allsvenskan

Niklas Westbergs kontrakt med IFK Norrköping går ut och ny adress kan bli hans gamla klubb AIK.
Målvakten har precis flyttat till Stockholm.

Säsongen är slut och Niklas Westberg, som vaktade målet när IFK Norrköping tog sig till allsvenskan, räddade också laget kvar sedan han spelat tillbaka förtroende efter en tids petning. Nu letar han ny klubb och han har precis flyttat till Stockholm.
- Det stämmer, men det var planerat sedan tidigare, säger 32-åringen till fotbollskanalen.se.
- Vi köpte en lägenhet i somras för framtiden och tänkte att vi skulle flytta dit förr eller senare. Sen gick mitt kontrakt ut och jag har inte hört något från IFK på ett tag så vi flyttade hem. Tanken är i alla fall att bo hemma i november, december och sedan får vi se vad som händer.

Annons

Målvakten har ett förflutet i AIK och enligt uppgift till fotbollskanalen.se kan Ivan Turina vara på väg att lämna AIK inom kort. Kroaten ska ha gjort klart för klubben att han vill såld och AIK jagar nu ersättare. Fotbollskanalen.ses uppgifter säger att man kontaktat Westbergs agent Patrick Englund men han vill inte säga något specifikt om AIK.
- Det finns ett antal lag i 08-distriktet som är intresserade och det är väl inte omöjligt att det löser sig. Även om han både spelade upp Norrköping och såg till att de klarade sig kvar. Så de borde nog vara angelägna om att behålla honom också, säger han.

För Westberg är speltiden en viktig fråga. I Norrköping petades han under en period och nu hoppas han på mer förtroende, oavsett vilken klubb han väljer.
- Speltid är alltid viktigt. Det är svårt att bli lovad speltid, men jag är i den åldern när man vill spela. Det viktigaste för mig är att jag har en tränare som jag känner att tror på mig. Det har jag haft här i IFK på slutet och det har varit jättebra.

Annons

Du har ett förflutet i AIK, vilken klubb vill du helst spela i om det blir Stockholm?
- Haha, inga kommentarer. Det får vi se. Det är mycket som spelar roll och beslutet ska jag ta med familjen och med magkänslan.

AIK:s sportchef Jens Andersson är tystlåten.
- Ivan har kontrakt med oss även nästa säsong, säger han utan att vilja kommentera några spekulationer Turinas framtid.

Varför har ni då kontaktat Niklas Westbergs agent?
- Jag kommenterar inte vilka spelare vi har kontakt med.

Publicerad 2011-10-31 kl 21:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto