Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Schlebrügges agent: Hammarby inte förstavalet

Superettan

Max von Schlebrügge kan vara på väg till Sverige - men det är inte säkert att det blir tidigare klubben Hammarby.
- Det handlar om att hitta en klubb som visar att de satsar, säger hans agent Patrick Englund.


Max von Schlebrügge har bara några matcher kvar i Bröndby. Den danska storklubben som värvade von Schlebrügge 2007 är inne i en föryngringsprocess och den 34-årige svensken ingår inte i framtidsplanerna - i bästa fall kan han få en sex månadersförlängning. Men intresset för den forne Hammarbymittbacken är stort, åtminstone i Sverige.

- Flera allsvenska klubbar har visat sitt intresse för Max. Det finns ju ett antal allsvenska klubbar därute som söker en vänsterfotad mittback, så det är inte så konstigt att en del klubbar hör av sig.

von Schlebrügge har i Bröndby lyft en av danska ligans högsta löner, enligt vad FD erfar en årslön på närmare fem miljoner kronor. Om mittbacken vänder hemåt får han räkna med ett ordentligt mycket tunnare lönekuvert.

Annons
- Ja, det är klart att det blir så i så fall, men det är han beredd på. Sedan ska han förstås ha en skälig lön, men vi förstår ju att det inte kan bli på Danmarksnivå i Sverige.

Allsvenska klubbar har visat intresse säger du - men Max namn nämns ju allt som oftast i samband med Hammarby. Finns det någon möjlighet att han kan gå dit?
- Max har ju en stående invitation från Hammarby, men det är klart att det kanske inte vore förstavalet. Men samtidigt, nu får vi ju se hur det blir med deras satsning, om de kan få in AEG-pengar och ta ordentlig sats mot allsvenskan. Då skulle det kunna vara ett alternativ, absolut.

- Det handlar om att hitta en klubb som visar att de satsar och kan betala en marknadsmässig lön snarare än att det måste vara ett allsvenskt lag.

Publicerad 2011-11-01 kl 18:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto