Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Olsson har gett upp: ”Var klart i praktiken i september”

Allsvenskan

Lars-Christer Olsson har länge insett att kampen om att ersätta Lagrell är över.
Majoriteten är emot honom.
- Det är synd att kandidaterna inte fått presentera sig, säger han till fotbollskanalen.se.

Förre Uefa-presidenten Lennart Johansson säger i Aftonbladet att Karl-Erik Nilsson har tillräckligt stöd för att bli ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet efter Lars-Åke Lagrell. När fotbollskanalen.se når den andre huvudkandidaten Lars-Christer Olsson håller han med Johansson:

- Det var klart i praktiken i september. Om man följer nomineringarna så har han stöd av distrikten i Svealand och Götaland och om man har dem tillsammans så räcker det, säger Lars-Christer Olsson.

- Jag är inte ett dugg förvånad. Frågan är om det ens kommer till ett årsmöte?

Har du gett upp?
- Ja…jag vet inte vad jag ska säga, jag vet inte om jag någonsin varit med. Jag har ju haft synpunkter på hur nomineringarna gått till och vad som är lämpligt men jag kommer vänta med att uttala mig om det till efter 7 november när jag har en presentation för elitklubbarna.

Annons

Att Karl-Erik Nilsson varit klar har det hetat sedan förra julen – hur ser du på det?
- Då var det i praktiken ett kuppförsök och jag vet inte om det är det som fortsatt, men då fanns det en gruppering som ville byta ut ordföranden redan till 2011 och valberedningen läckte som ett såll, men det har den inte gjort nu.

Hur känns det att inte nå hela vägen?
- Det beror på vad man har för ambitioner i livet men det är ingen större fråga för mig.

Vilka har du haft stöd av?
- Jag har blivit nominerad av en del SEF-klubbar även om det var en som gjorde och på samma sätt har jag haft stöd av Norrlands-distriktet.

Vad anser du om Karl-Erik Nilsson?
- Jag tror säkert det är en duktig kille men jag känner honom inte och har ju varit borta från Sverige länge. Tyvärr vet vi inte mycket om kandidaternas ambitioner och program och vad de vill med svensk fotboll.

Annons

Valberedningens ordföranden Börje Sandgren utlovade ju det – varför har det inte blivit så?
- Det har det inte blivit och det får du fråga Börja Sandgren om. Vi har ju gjort våra presentationer för valberedningen och sedan ska det göras för SEF-klubbarna och jag är inbjuden till Norrlands distrikt för det men har inte hört något från Svealand, Götaland och EFD om det.

Vill du ändå jobba för svensk fotboll?
- Beror på vad, men jag kommer inte att ta något annat uppdrag. Det finns mycket annat att göra, jag har lovat min fru att inte gå i pension. Vad? Jag jobbar redan med en del annat kring idrottsanknuten media. Den svenska idrottsrörelsen har missat det nya mediatåget och där finns mycket att göra.

Publicerad 2011-11-03 kl 11:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto