Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK överklagar polisnotan: "Hela idrottsrörelsen vinner på det"

Allsvenskan

AIK överklagar polismyndighetens beslut om poliskostnader i samband med idrottsevenemang till förvaltningsrätten i Stockholm.

"Hela idrottsrörelsen vinner på att polisens beslut prövas av domstol", säger Peter Mellqvist, ordförande i AIK ishockey, till Aik.se.

AIK är den första idrottsföreningen i Stockholm som fått en större polisnota för en match (derbyt mot Djurgården 14 november), detta efter Stockholmspolisens beslut den 17 oktober.

Polisen aviserade att notan för derbyt kunde bli maximalt 222 800 kronor. AIK ishockey menar att polisavgiften i realiteten är en skatt och att polisen överkompenseras genom att ta betalt för kostnader som man redan fått betalt för genom skattemedel. AIK anser också att det i bestämmelserna för ersättningsskyldighet för statens kostnader för ordningshållning aldrig varit meningen att idrottsrörelsen ska stå för dessa kostnader — inte ens i samband med enstaka större idrottsevenemang.

Annons

"Polisens nya inriktning är i strid med detta och går i motsatt riktning", säger Mellqvist.
Kammarrätten gav i sin dom i februari polisen i Göteborg rätt att ta betalt för insatsen i samband med en Örgryte-match i fotboll. Notan vid insatsen var 2 070 kronor.

Regeringen kommer att se över reglerna för polisens rätt att ta betalt för insatsen vid idrottsevenemang. Men eventuellt nya regler kommer inte att kunna införas förrän till våren.

TT

Publicerad 2011-11-24 kl 11:31

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto