Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagsstjärna i rätten – åtalas för hustrumisshandel

Andra ligor och cuper

En av Sveriges stora fotbollsstjärnor riskerar fängelse. I dag inleddes rättegången mot honom och han står åtalad för misshandel av sin fru.

Rättegången mot landslagstjärnan inleddes på måndagsmorgonen i en tingsrätt i södra Sverige. Åtalet gäller misshandel av hans fru som vittnade via videolänk. Det är ett antal misshandelstillfällen rättegången gäller. Dels ska mannen ha knuffat henne genom en häck så att hon föll igenom och landade på trottoaren. Dels ska han ha tagit strypgrepp på henne och även sparkat en fotboll på henne för att sedan hånskratta åt henne när hon grät efteråt.

Spelaren nekar till anklagelser om misshandel men bekräftar att händelserna ägt rum. Enligt honom rörde det sig snarare om olyckshändelser när de exempelvis spelat fotboll och något uppsåt att skada henne fanns inte.

Annons
Stjärnan, som tillvardags spelar i en utländsk klubb, är i Sverige för rättegången. Paret är fortfarande gift men har separerat. Tillsammans har de två barn.

Om mannen döms för misshandel riskerar han fängelse. Straffskalan för en misshandel av normalgraden är fängelse i max två år. Det lägsta fängelsestraff som får dömas ut är 14 dagar. Om man är tidigare ostraffad och straffvärdet bedöms vara under ett års fängelse är det dock vanligare med villkorlig dom och böter istället för fängelse. Åklagaren yrkar på tre månaders fängelse.
Dom faller 13 december.

Publicerad 2011-11-28 kl 17:53
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto