Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Mahlangus agent skrattar bort Arsenal-rykte

Allsvenskan

May Mahlangu kopplas ihop med flera utländska storklubbar: Ajax, Villareal och nu senast Arsenal. Men sydafrikanens agent tar inte uppgifterna på allvar.

- Jag kan knappt tro vad jag läser i vissa tidningar ibland. Nu samarbetar vi ju med en del andra agenter och det är möjligt att de har lanserat vissa klubbar, det kan vara därför det här dyker upp, säger Mahlangus agent Nadine Mahmood till FotbollDirekt.se.

May Mahlangus formidabla säsong har inte gått någon förbi i fotbollssverige, och det ser inte ut som att man missat den i de största europeiska fotbollsländerna heller. Som en av de absoluta nycklarna till Helsingborgs historiska trippel har sydafrikanen dragit till sig intresse från bland andra Ajax och Villareal, klubbar spelaren själv bekräftat som intresserade.

Annons

Och nu senast alltså Arsenal. Men Mahlangus agent Nadine Mahmood tonar ner det hela. En flytt till någon engelsk klubb försvåras dessutom av de speciella regler för arbetstillstånd som krävs för icke-EU-spelare i landet.

- Ja, det blir problem med arbetstillståndet då han inte har några landskamper för Sydafrika, så det kanske inte är det hetaste spåret.

- Saken är den, att just nu finns det inget konkret. Däremot ett väldigt stort intresse, många klubbar som analyserar och värderar honom. Den gångna säsongen har varit ett "wake-up call" för utländska klubbar, innan dess var det knappt någon som hade koll på honom alls.

Men trots bara två säsonger i allsvenskan varav den senaste som given startspelare så tycker Mahmood att Mahlangu är redo för Europa - och inte bara med ett mellansteg först utan på högsta nivå.   

Annons

- Nej, han är redo att spela i alla lag i de stora ligorna, vilka som helst. Han skulle klara det. Sedan får vi se vad som händer nu när det är tuffa tider ekonomiskt, och vad Helsingborg i så fall får för bud. Det är inte lika enkelt som det var för några år sedan.

Mahlangus position som tvåvägsspelande mittfältare med defensiv utgångspunkt framhålls som något som trots allt talar för honom, menar agenten.  

- Den typen av fotboll, den spelstilen han representerar, det är den nya typen av fotboll. Man kan se den i klubbar som Arsenal, med mittfältare som sköter defensiven men ändå går framåt och gör en del mål.

- Så hans position och spelstil är definitivt en fördel för honom, och att han blev årets allsvenska spelare på fotbollsgalan är ett kvitto på det, att det går att utmärka sig i från den positionen.

Annons

Följ FotbollDirekt på Twitter
Följ FotbollDirekt på Facebook

LÄS OCKSÅ...

"Vill till ett varmare land - det här passar inte mig"

HIF om Thern: "Det här är ingen dagisverksamhet"

Svenske Tippeliga-stjärnan: "Köp gärna Prica, HIF"

Anton Zetterman

Publicerad 2011-11-29 kl 14:24
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto