Arsenal tog storseger mot Wigan

Arsenal besegrade Wigan på bortaplan med hela 4-0. Arteta, Vermaelen, Gervinho och Van Persie blev målskyttarna.

Två snabba mål gav Arsenal en tvåmålsledning borta mot Wigan. Mikel Arteta satte 1-0 med ett tungt skott i den 28:e minuten. Wigans målvakt Ali Al-Habsi stod för ett svagt ingripande och borde kanske ha kunnat rädda spanjorens långskott. Bara minuten senare utökade Thomas Vermaelen Arsenals ledning efter att ha nickat in en hörna.

Efter en timmes spel uttökade Gervinho ledningen till 3-0. Efter ett snyggt anfall och en fin prestation av Robin Van Persie kunde Gervinho på retur från nära håll stöta in 3-0. Med tio minuter kvar satte Robin Van Persie 4-0 för Arsenal efter att Theo Walcott löpt sig igenom försvaret och spelat fram bollen till holländaren.

Segern tar Arsenal upp på femte plats i ligan, förbi Newcastle i kraft av bättre målskillnad.

Publicerad 2011-12-03 kl 18:07