Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Flera spelare nobbar Djurgården: "Vi ville verkligen ha Sebastian"

Allsvenskan

Djurgården ville ha Sebastian Andersson, Erdin Demir, Johan Andersson och Kristoffer Nordfeldt.
Men klubben ser inte ut att få någon av dem.
- Vi ville verkligen ha Sebastian, säger Magnus Pehrsson.

Ängelholms succéanfallare Sebastian Andersson vill till Kalmar FF, Erdin Demir har skrivit på för Brann, Johan Andersson stannar utomlands och Kristoffer Nordfeldt ser också ut att välja bort Djurgården.

- Vi har fört diskussioner med honom. Men nu är det några dagar sedan som vi hade kontakt. Det stämmer. Vi har diskuterat, men har inte ekonomiskt kunnat komma överens på något sätt, ännu i alla fall. Han har ju varit ett alternativ som vi har jobbat efter, men vi jobbar på flera precis som Nordfeldt och hans agent gör, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson till fotbollskanalen.se.

Hur stort var intresset för Erdin Demir?

Annons

- Ja, han har vi ju inte förhandlat med själva eftersom vi inte kunde hitta en överenskommelse med Trelleborg. Vi kom aldrig så långt. Det var en spelare som vi var intresserade av, men det blev aldrig riktigt nära.

Är det surt att ni har gått miste om flera spelare?

- Nu sitter jag på all fakta och den tänker inte jag dela med mig av. Sebastian hade passat in väldigt bra hos oss och han hade vi som en spelare som vi gick väldigt hårt för att få. Tyvärr förlorade vi det racet. Men annars har vi varit väldigt breda och man kan aldrig garantera saker men vi har presenterat tre nyförvärv hittills som jag är jättenöjd med på alla sätt och jag vet att vi kommer att presentera några till som kommer att kännas likadant. Så, jag känner mig väldigt lugn, säger Magnus Pehrsson och fortsätter:

- Vi har bra kontroll på hela processen och tror att vi kommer vara väldigt nöjda utifrån våra ekonomiska förutsättningar och sportsliga förutsättningar i dag för att bygga en trupp som blir bättre än den som vi har haft 2011.

Annons

Varför tror du Sebastian valde Kalmar FF?

- Det får du fråga honom om. Det vill jag inte kommentera. Det får han stå för. Man kan inte klandra någon heller även fast jag naturligtvis tycker att Djurgården var ett bättre val för honom.

Vad för spelartyper ska ni värva?

- Vi saknar en målvakt och två centrala forwards. Det ska vi ha in. Så är det. Nu har jag valt att vara lite mer öppen med spelare och kommenterat lite mer än tidigare och det får vi väl utvärdera sedan om det har varit bra eller dåligt. När vi har träffat fem spelare och ska ha en av dem så blir det ju väldigt lätt för en spelare att säga att man inte har valt Djurgården, när sanningen kanske inte riktigt är så. Men så har vi gjort och det får vi ta. Än så länge har det varit en spelare som vi har tappat som vi verkligen ville ha och trodde vi skulle få och det är Sebastian Andersson.

Annons

Är du fortfarande intresserad av Simon Thern?

- Ja, alltså det är en duktig fotbollsspelare och det tror jag att fler lag har identifierat, mer än så vill jag inte säga.

För ni diskussioner med honom?

- Inga kommentarer.

Du har varit tydlig med att fyra spelare inte har en framtid i Djurgården. Hur ser det ut för dem?

- När det gäller Kennedy (Igboananike) är vi i förhandling. Det har varit rätt stort intresse för honom. Vi tror och hoppas att vi hittar en lösning. När det gäller Johan Oremo och Jani Lyyski finns det inget som är aktuellt för tillfället. Några klubbar är intresserade av Yosif Ayuba, antingen att rekrytera direkt eller att se i sin omgivning. Vi får se hur det blir.

Om ni inte blir av med dem?

- I nuläget är de med i truppen. Det är konsekvensen. Spelarna kan ju välja att träna med Djurgården i ett år till. Det är klart att det inte är en optimal situation för varken klubben eller för dem.

Annons
Publicerad 2011-12-07 kl 18:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto