Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama Uefa Champions League på TV4 Play

Misstankar om fusk i Lyons storseger: "Uefa borde utreda"

Champions League

Lyon behövde göra massvis med mål. Då gjorde laget sju stycken på en halvlek.
Den franska nätvadslagningsmyndigheten har utrett matchen, men inte funnit något misstänkt.

Lyon behövde vinna mot Dinamo Zagreb samtidigt som Ajax förlorade mot Real Madrid för att det franska laget skulle gå vidare till slutspelet i Champions League. Dessutom behövde Lyon hämta in hela sju mål.

Resultatet - Ajax förlorade med 3-0 efter två tveksamt bortdömda mål, och Lyon slog Dinamo med hela 7-1 efter att Batefimbi Gomis stått för CL-historiens snabbaste hattrick.

De osannolika resultaten har fått den franska nätvadslagningsmyndigheten Arjel att utreda resultatet i Zagreb. På torsdageftermiddagen meddelade Arjel dock att inga misstänkta spelaktiviteter kring matchen har kunnat hittas.

Annons

Ajaxtränaren Frank de Boer tycker att Uefa borde utreda frågan.

- Om något ovanligt har hänt i Zagreb borde Uefa utreda det. Mina assistenter sa till mig att målen kom snabbt och enkelt, i vanliga fall kan du inte göra så här många mål på en halvtimme, säger de Boer enligt The Guardian.

Uefa har dock meddelat att man inte kommer göra någon utredning. Lyons sportchef Bernard Lacombe reagerade ilsket på de Boers uttalande.

- Det är struntsnack, folk borde inte säga sådant. Utredde de resultatet i halvtid också, när det stod 1-1? Jag skiter i vad Ajaxtränaren säger, uppenbarligen är vi också ansvariga för domarinsatsen i Amsterdam, säger Lacombe, och syftar på de två bortdömda Ajaxmålen.

Ett officiellt meddelande från Lyon välkomnar Arjels utredning.

- Klubben uppmuntrar denna handling som tas närhelst ett idrottsresultat är ovanligt, och vi beklagar att kommentarer kring detta inte bara har handlat om det sportsliga, den otroliga insatsen av Lyon och av fransk fotboll.

Annons
Publicerad 2011-12-08 kl 15:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto