Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Förbundskaptenen ber Milosevic stanna i AIK

Allsvenskan

Utsedd till årets nykomling i TV4:s Fotbollsgalan och ögonen på sig från både Liverpool och Tottenham - då kommer en vädjan till AIK:s Alexander Milosevic: ''Han borde stanna i AIK och skynda långsamt''.

Alexander Milosevic blev ett av årets mest omskrivna talangnamn i den allsvenska fotbollen.
Från Vasalund i division I snodde gick han utan vidare åt sig en ordinarie plats och rankas i nuläget som en av allsvenskans bästa mittbackar.
U21-förbundskaptenen Håkan Ericson öppnade dessutom tidigare i år för honom i landslaget och han hoppas nu mest av allt på att Milosevic slår dövörat till utländska klubbar - som Liverpool och Tottenham som uppges ha ögonen på AIK-försvararen.

- Lämna? Det ska han inte göra. Han ska skynda långsamt, det finns ingen anledning att stressa, säger förbundskapetenen till FotbollDirekt.se.

Annons

Han är ännu inte riktigt mogen att gå som till exempelvis Premier League?

- Det tror jag inte. Nej. Allt handlar ju om speltid och i de fyra fem största ligorna är det svårt att få speltid om du är ung och det viktiga för Alexander nu är ju att utvecklas och behålla sin landslagsplats, säger han och fortsätter:

- Han kan ju bli hur bra som helst och mår bra av att skynda långsamt. Hur bra han är? I hans ålder är det nog bara Malmös Pontus Jansson som kan konkurrera.

Vad imponeras du som mest av med Alexander Milosevic?
- Kanske mest över hur stabil han är. Jag har väntat på en reaktion med tanke på hur ung han är men har inte sett någon, säger Håkan Ericson.

- Att gå från Vasalund till en klubb som AIK, det är ju inte vilken klubb som helst...och han har inte darrat en enda gång - det säger ganska mycket om vilken trygg person och spelare han är. Fantastiskt.

Annons

Men han måste väl fortfarande utvecklas?
- Ja, han måste definitivt bli mer offensiv och delaktig i uppspelen och det är någonting vi jobbar med.

Vill du jämföra honom med något etablerat namn - vem påminner han mest om?

- Jag avstår gärna det men mest därför att han har en så egen stil. Hans attityd och proffsighet - hans mognad är imponerande och det här är som sagt en spelare som kan bli hur bra som helst

Publicerad 2011-12-08 kl 17:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto