Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hammarbys tränarval: En amerikansk tuffing

Superettan

Hammarby hoppas göra klart med en tränare nästa vecka. Amerikanen Gregg Berhalter.
- Jag kan varken bekräfta eller dementera några namn, säger Kent Hertzell till fotbollskanalen.se.

Tidigare har fotbollskanalen rapporterat att Los Angeles Galaxy assisterande tränare Curt Onalfo legat bäst till för att kliva in i Stockholmsklubbens organisation från och med 2012. Så blir det inte.

Enligt flera av varandra oberoende källor till fotbollskanalen.se har Onalfo fallit bort ur diskussionen - och Hammarby slutförhandlar i stället med en för allmänheten relativt okänd kandidat.

Hans namn är Gregg Berhalter och även han har ett förflutet i såväl LA Galaxy som i ett flertal europeiska klubbar. Den 38-årige försvarspensionären representerade under sin 15 säsonger långa utlandskarriär bland annat holländska Sparta Rotterdam, engelska Crystal Palace samt Bundesligalagen Energie Cottbus och 1860 München. På sitt CV har Berhalter 44 landskamper för USA.

Annons

Han pensionerades som elitidrottsman tidigare den här hösten - men har under 2011 haft visst tränaransvar vid sidan av sin spelarroll i Galaxy. Något av en förlängd arm för Bruce Arena ute på planen.

Hammarbys ordförande Kent Hertzell betonar att det är för tidigt att kommentera några enskilda indivder, men medger att lösningen på ledarsidan närmar sig mer och mer.

- Vi är inte riktigt i mål med den här frågan, men vi har tagit några steg i rätt riktning på sistone, säger han.

När går ni ut med ert val?
- Om jag ska försöka mig på en gissning blir det i mitten av nästa vecka.

Även fotbollskanalens tidigare avslöjande, att minoritetsägaren AEG hjälper till vid rekryteringen, stämmer. Tidigare har Chris Klein berättat att han varit delaktig under processen och sonderat marknaden för Hammarbys räkning.

Annons

- Ja, det är en person vi kommit i kontakt med via Chris Klein och hans nätverk. På så sätt är det korrekt att han har en koppling till Galaxys organisation, säger Hertzell utan att vilja precisera sig närmare.

Blir det Gregg Berhalter?
- Tyvärr kan jag inte säga ja eller nej angående något namn i nuläget, säger Hertzell.

Däremot bekräftar han att Roger Sandberg, som varit tillförordnad chefstränare sedan i somras, fortsätter i klubben åtminstone sin kontraktstid ut. Alltså över nästa säsong. Exakt hur rollfördelningen blir i staben kring A-truppen är ännu inte bestämt, eftersom Hammarby hittills inte gjort klart värvningen av Berhalter.

- Vi ser Roger som en viktig kugge och vill fortsätta samarbetet med honom, säger Kent Hertzell.

Publicerad 2011-12-09 kl 23:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto