Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-back i skuggan av de andra: "Blivande storspelare"

Sverige

Niklas Backman är inte spelaren som gör mest väsen av sig. Nu är han återigen uttagen i landslaget.
– I honom kan vi ha en blivande storback, berömmer en expert.

Erik Hamrén bjöd på en del skrällar i den svenska landslagstruppen till januariturnén i Qatar. Bland annat får Elfsborgs nyförvärv, Viktor Claesson, chansen att visa upp sig i Blågult - trots att han inte spelat en enda match i allsvenskan hittills.

Anders Andersson, fotbollsexpert på TV4 Sport, är nöjd med förbundskaptenens val.
– Det finns några spelare som jag tycker är intressanta. Viktor Claesson är en av mina favoriter. Jag har följt honom i superettan och han har imponerat stort. Jag tror att han kommer bli riktigt bra, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

– Men även en sådan som (Niklas) Backman, som jag såg en del när han spelade i Väsby. Han har visat potential och i honom kan vi ha en blivande storback.

Annons

Den förre MFF-spelare tycker dock det är svårt att välja ut några spelare som han saknar i truppen. En som det diskuterats om är Astrit Ajdarevic.

– Det är ett intressant namn, helt klart. Sen har vi Daniel Larsson, som har spetskompetens men som inte haft en lika bra säsong som 2010, säger han.

– Mattias Johansson tycker jag att man kanske borde ha gett chansen här.

Radiosportens expert, Ralf Edström, är förvånad över vissa spelare i truppen.
– Viktor Claesson, Markus Holgersson och Mikael Dyrestam är överraskningar, men annars är truppen okej, säger Edström till FotbollDirekt.se.

Anders Andersson:
– Det är jättesvårt att ta ut en sådan här trupp. Han (Erik Hamrén) kunde ju till exempel ha låtit Anders (Svensson) vila, men det är viktigt att visa att det här är på allvar också.

Tror du att Svensson kan bli viktig på grund av att det är så många som är nya i a-landslaget?

Annons

– Ja, det tror jag absolut. Det är tufft och en helt annan sak att spela i a-landslaget än i U21-landslaget eller allsvenskan. Det är bra med rutin och Anders har varit med några gånger förr om man säger så, han vet vad som gäller.

– Det går inte att bara ha rookies, för då blir det inte riktigt samma sak. Man behöver ett par etablerade namn, avslutar Andersson.

Publicerad 2011-12-14 kl 19:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto