Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Shaaban nobbar Hammarbys uppgörelse: "Kontraktet ska fullföljas"

Superettan

Hammarby ville ändra Rami Shaabans kontrakt för att minska sina kostnader. Målvakten nobbar uppgörelsen.
- Därför fullföljs avtalet, säger ordföranden Kent Hertzell till fotbollskanalen.se.

Den 36-årige före detta landslagsmannen blev stockholmarnas största värvning när han skrev på 2008. I det läget hade de grönvita ett slagkraftigt lag med ambitioner att slåss om medaljer i allsvenskan och att kvalificera sig för Europa.

Men den ekonomiska verkligheten kom ikapp Bajen. Under en kort tidsperiod tvingades föreningen sälja flera av sina största profiler och sportsligt sett rasade man ner till superettan. Shaaban drabbades i samma veva av flera svåra skador och många fans ifrågasatte varför man knutit honom till sig på ett lukrativt och femårigt avtal.

De senaste säsongerna har den gamle Arsenal-keepern knappt kunnat göra några matcher överhuvudtaget och Johannes Hopf är nu mer eller mindre självskriven som förstavalet i startelvan.

Annons

Fotbollskanalen kan nu berätta att Hammarby hoppats på att nå en överenskommelse med Shaaban om att skriva om kontraktet mellan parterna. En variant som diskuterats är att ge honom en ledarroll i klubben framöver för att på så vis späda ut lönekostnaderna på sikt.

- Det handlade i så fall om att hitta någon variant där Rami kunde vara kvar i en annan funktion, säger ordföranden Kent Hertzell till fotbollskanalen.se.

Totalt sett skulle Shaaban få samma betalning, men den skulle belasta fler budgetar än bara den för 2012.

- Vi har diskuterat den här frågan lite internt, men vi kommer ingenvart. Det är bara att acceptera situationen som den ser ut, säger Hertzell.

Kontraktet med Shaaban kvarstår?
- Det kommer att fullföljas. Vi får gilla läget helt enkelt, för det finns ju ett skrivet avtal. Det är inga konstigheter på det sättet.

Annons

Enligt Kent Hertzell håller Hammarby dock på att sjösätta en nyemission där bland annat kostnaderna för Rami Shaaban ska täckas upp. Någon gång under nästa vecka eller i mellandagarna hoppas man kunna presentera den lösningen för sina supportrar.

Publicerad 2011-12-15 kl 16:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto