Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK-talangen redo att färga: "Chanserna helt klart större"

Allsvenskan

Utlåningen till GIF Sundsvall - en smash-hit för Pontus Engblom. Men nu är det bara AIK som gäller för anfallstalangen: "Fanns inget annat på kartan".

- Chanserna för mig att bli ordinarie i AIK är ju helt klart större än de var vid den här tiden förra året, säger Pontus Engblom till FotbollDirekt.se.

Pontus Engblom lånades ut från AIK till GIF Sundsvall strax innan premiären i våras. Ett lyckokast för Sundsvall och för Engblom. Med 13 mål i superettan var han en starkt bidragande orsak till att norrlandsklubben gick upp i allsvenskan. Nu är Sundsvallskillen Engblom tillbaka i AIK, där han under 2009 och 2010 hade svårt att få speltid. Och 20-åringen känner att tiden är inne att etablera sig på allvar i allsvenskan och AIK.

- Ja det är klart att chanserna för mig att bli ordinarie är ju helt klart större än de var vid den här tiden förra året. Och det är absolut målet nu, att etablera sig. Det måste det ju vara, annars kan jag lika gärna lägga ner, säger Engblom.

Annons

Mohamed och Teteh Bangura är försvunna och i AIK:s anfallslinje finns just nu bara mindre etablerade namn. Admir Catovic, Kwame Karikari, Alhassan A Kamara och Christian Kouakou slåss med Engblom om anfallsplatserna.

- Men det är alltid tuff konkurrens och det är säkert fler forwards på gång. Men jag lägger det åt sidan, jag tycker inte att man ska tänka på de andra och vad de gör, jag konkurrerar med mig själv och kommer göra allt jag kan.

- Nu är man ändå 20 och har varit med på den högsta nivån eller strax under i tre år, det är klart att man vänjer sig mer och mer, vid tempot och med allt runtomkring. Det var lite annorlunda när man var 18 liksom. Jag känner att jag har utvecklats både mentalt och i spelet.

Vad är det du känner att du förbättrat under säsongen i Sundsvall?

- Nej men framför allt handlar det väl om att jag fått mycket speltid, fått känna att det funkar. Jag gjorde 30 matcher i seriespel varav 24 från start och jag fick in en rytm på det viset. Jag kom fort in i gruppen och i spelet på planen, allt kändes självklart på en gång. Och det är klart att det blev väldigt speciellt till slut. Jag fick uppleva ett år jag aldrig kommer att glömma, komma hem till barndomsstaden och dessutom spela upp Sundsvall i allsvenskan.

Annons

Sundsvall är underdogs i allsvenskan medan förväntningarna skyhöga på AIK efter årets andraplats. Men det är ingenting som Engblom ryggar för. En fortsättning med tryggare verkstad i Sundsvall som det spekulerades i, det var aldrig ett alternativ, gör han klart.

- Nej men tanken har hela tiden varit att komma tillbaka, både från min och AIK:s sida. Det fanns en överenskommelse om att jag kunde bryta och komma tillbaka till AIK redan i augusti. Nu blev det inte så men det fanns absolut inget annat på kartan än att jag skulle tillbaka.

- Jag ser fram emot det här jättemycket. Det blir ju ett jäkligt speciellt år, sista året på Råsunda och Europa-spel så det finns mycket att se fram emot. Det känns som Andreas Alm har lagt en bra grund, Banguras försvann i somras men det blev ändå en andraplats så det finns en riktig lagmaskin där alla jobbar för varandra. Vi ska bara bygga vidare på det och arbeta hårt.

Annons

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-12-19 kl 23:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto