Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK som Häcken och Malmö - satsar på USA

Allsvenskan

Häcken har gjort det till en tradition, och Malmö följer efter. Nu åker också AIK på vinterläger i USA. Men Nebojsa Novakovic köper inte att AIK hakar på en trend.

- Nej, det gör vi verkligen inte. Det här är något annat, vi har fått möjligheten till riktigt bra motstånd i ett klimat som liknar det svenska, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.

Nej, det blir ingen solskenstripp för AIK - medan Häcken och MFF drar till soliga Florida har nu Solnaklubben gjort klart med ett matchläger i Portland, Oregon. AIK drar i månadsskiftet februari-mars. Då ligger snittemperaturen på fem-tio plusgrader.
En träningsturnering med matcher mot MLS-lagen Portland, Chivas och San José väntar i och enligt Novakovic är det karga klimatet rent av en tanke med lägret.  

Annons

- Ja, faktiskt. Något varmare men rätt så likt försäsongen hemma. Sedan har vi velat åt bra motstånd och tävlingsformen, att vi får tre riktiga tävlingsmatcher. Vi lägger en träningsmatch på Skytteholm när vi kommer hem och sen är det bara supercupen kvar så det här blir viktiga matcher.

- Möjligheten till det här lägret dök upp för en månad sedan, sedan har Jens (Andersson) och Andreas (Alm) jobbat stenhårt för att få till det.

Motståndet, hur bra ser du att MLS-lagen är?

- Det är bra klass, helt klart. Framför allt så är det en vecka innan deras premiär, så självklart kommer de ställa upp med ordinarie lag. Vi kommer åka med en stor trupp med tanke på att det är tre matcher, men det blir stenhårda matcher och en chans för våra spelare att visa vilka som ska vara med i premiären. Med tanke på hur kort tid det är kvar till supercupen så kan nog mycket av startelvan formas under lägret.

Annons

Finns det något annat som står på agendan förutom fotboll, är det en poäng med resan?

- Jo, det är klart det är annorlunda än ett läger på Cypern där det mest är sol och bad. Och jag ska kolla upp om det är någon NBA-match med Portland Trail Blazers då, det vore häftigt om man kunde klämma in det. Men framför allt åker vi dit för att spela fotboll, det runt omkring är inget huvudmål, det var en möjlighet som dök upp att möta de här lagen som vi inte kunde tacka nej till. 

Anton Zetterman

Publicerad 2011-12-21 kl 20:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto