Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK samarbetar med amerikansk MLS-klubb

Allsvenskan

AIK har hittat kärleken i USA.
Nu har ett samarbete inletts med Portland Timbers.
- Vi kommer att jobba med lite olika projekt här under våren, säger Björn Wesström.

AIK har hittat ett samarbete med den amerikanska MLS-klubben Portland Timbers. Nu smider föreningarna planer för att nå framgång och i mars åker AIK över till Portland på träningsläger.

- Vi var och tittade på samma turnering i Sierra Leone. Vi bodde på samma hotell och där knöt vi kontakten. Vi började diskutera olika saker som tillför någonting till bådas verksamheter. Då bestämde vi oss för att försöka förverkliga någon form av träningsläger-idé som de påstod sig vara väldigt duktiga på. Då sade vi: låt dem briljera. Så, nu ska vi åka dit, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se

Annons

Vad kan ni tillföra varandra?

- Det får vi väl se över tid. Vi har lite planer på gång, men det får vi se vad det blir. Vi vill sätta det här lägret först för att se om det vi bestämde även funkar i verkligheten. Det blir som ett litet test, säger Björn Wesström vars AIK inte behöver lägga ut allt för mycket pengar på att åka till USA på träningsläger.

- Det är inte riktigt gratis, men det är väl subventionerat.

Har Portland besökt er i Sverige?

- Nej, men det är en del av planen.

Hur kommer ni att samarbeta?

- Vi har identifierat en del punkter där vi känner att här skulle vi kunna ha nytta av varandra och det kan vara allt ifrån att vi har Adidas som klädleverantör till att vi nischar oss på Afrika och kanske Sierra Leone i synnerhet. Och sedan öppna dörren mellan klubbarna.

Med spelare in och ut?

Annons

- Så skulle det kunna vara.

I år slutade Portland Timbers på tolfte plats i MLS.

Publicerad 2011-12-27 kl 22:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto