Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

AIK värvar costarican från Norge

Allsvenskan

Celso Borges är klar för AIK. Solnalaget värvar honom från norska Fredrikstad

23-årige Borges har gjort succé i Fredrikstad och när hans kontrakt gick ut i Norge så blev han högintressant för flera allsvenska klubbar. Men nu är det alltså klart att det är AIK som säkrat den offensive mittfältarens underskrift på ett kontrakt.

Celsco Borges som kom 2009 till Fredrikstad från Deportivo Saprissa i Costa Rica – och han har i Norge fått ta över kaptensbindeln och gjort 29 mål på 71 matcher.
- Celso har egenskaper och en personlighet som vi tror kan bidra med både poäng och professionalitet från en internationellt erfaren spelare. Han är anpassad för nordiska förhållanden efter åren i Fredrikstad samt talar flytande engelska vilket kommer att bidra till en snabb anpassning till AIK, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson till klubbens hemsida.

Annons

Borges har gjort 35 landskamper för Costa Rica och har gjort åtta landslagsmål.
- Under scoutingarbetet har vi kommit fram till att de egenskaper Celso besitter är något som kommer att bidra både till att AIK kan hota motståndarna oftare och mer varierat samt att han har den goda egenskapen att göra sina medspelare totalt sett bättre, säger scoutingchef Björn Wesström till aikfotboll.se

Publicerad 2012-01-01 kl 17:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto