Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Helsingborgs backval - tar hellre Krafth än "mister 100 procent"

Allsvenskan

Helsingborg övervägde en hundraprocentig högerback. Men mästarlaget väljer bort Markus Jonsson – till förmån för Emil Krafth.
- Han är vårt förstaval, säger Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

HIF fortsätter att vara aktivt på transfermarknaden och riktar in sig på att stärka upp försvaret. En högerback ska in och det mesta pekar på att man siktar in sig på Östers 17-årige stortalang Emil Krafth, som övertygade under den gånga säsongen i superettan.

Fotbollskanalen.se kan dock berätta att man även övervägt ”Mister 100 procent”, känd som stensäker straffskytt från sin tid i AIK. Dennes nuvarande klubb Panionios har, precis som så många andra grekiska lag, stora ekonomiska problem och Jonsson har fått tillåtelse att bryta kontraktet om han vill hoppa på något annat erbjudande.

- Det dyker alltid upp många namn under den här tiden på året – och Markus namn har diskuterats hos oss. Så är det. Vi känner till hans situation, att han kan ha möjlighet att röra på sig, men mig veterligen har det inte tagits några nämnvärda kontakter. I första hand är vi intresserade av Emil Krafth, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg.

Annons

Och ni hämtar knappast in mer än en spelare på samma position?
- Inte som jag ser det just nu, nej. Men man ska aldrig svära i kyrkan. Försäsongen är lång och mycket kan hända i form av skador under resans gång på väg mot den allsvenska premiären i vår. Men grundinställningen är att vi börjar få ihop truppen som vi vill ha den.

Hur ser status ut med Emil Krafth?
- Jesper (sportchef Jansson) sköter de kontakterna och vi är förhoppningsfulla. Vi är inte rädda för att satsa på unga spelare utan ser detta som en möjlighet att få in någon som konkurrerar om en plats i startelvan.

Vad tänker du kring att även Malmö är intresserat av honom?
- Det bekräftar att han är attraktiv och vi har inga problem med det. Vårt mål är att han ska se oss som det bästa alternativet för sin utveckling, och jag tycker att vi visat redan i dagsläget att vi vill göra en tydlig satsning på framtiden. Vi har ju lyckats få hit en ung vänsterback från Finland redan, vi har en argentinare på väg in som också är hyfsat ung och Daniel Nordmark är knappast lastgammal.

Annons

Är ni överens med Öster om priset för Krafth?
- Ja, vi är beredda att betala de belopp som diskuterats. Det hade varit skönt för vår del att vara klara på värvningssidan den närmaste veckan, men det kanske är att hoppas på för mycket. Däremot vill vi inte dra det här i långbänk. Tanken är att den trupp som ska spela i allsvenskan och kvala till Europa är densamma som vi tar med på vårt träningsläger till Portugal här framöver.

Samtidigt placeras Markus Jonsson ryktesvis hos sin förra arbetsgivare AIK. Fotbollskanalen.se har sökt honom utan lycka och agenten Patrick Mörk avböjer att kommentera saken.

Publicerad 2012-01-05 kl 22:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto