Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför avvaktar Petter Andersson: "Ville bevisa att jag kan hålla mig frisk"

Andra ligor och cuper

Efter skadorna ville Petter Andersson bevisa att kroppen håller. Därför dröjer kontraktssnacket.
- Men Groningen är fortfarande intressant, säger han till fotbollskanalen.se.

På torsdagen gick ansedda Voetbal International ut med nyheten att svensken ”nobbar” samtal om att förlänga sitt avtal i Holland. På sajten förklarar Eredivisie-lagets sportchef Henk Veldmate att det snart blir tal om att leta ersättare på 26-åringens position.

Ett knixigt läge, med andra ord.

Men när fotbollskanalen.se pratar med Petter Andersson själv tonar han ned dramatiken. Enligt honom är det långt ifrån bestämt att han lämnar Groningen. Allt handlar bara om att skynda långsamt, med tanke på de två avslitna korsband som trots allt drabbat honom de senaste säsongerna.

- Det jag meddelat klubben är att en förlängning fortfarande är ett alternativ. Men för mig har det varit för tidigt att fatta något beslut ännu, säger Andersson.

Annons

Orsaken är enkel. Under säsongsinledningen var svensken tveksam till hur resten av karriären skulle gestalta sig. Om det ens skulle gå att elitidrotta alls. Ett tag tappade den förre hammarbyaren tron på sin förmåga att hålla sig frisk och kurant en längre period.

Självförtroendet dalade och Andersson tacklade situationen genom att enbart fokusera på fotbollen. Allt handlade om att hitta kontinuitet och stabilitet som spelare.

- Enda målet var att klara mig ifrån skador. Allt annat fick vänta. Men ju längre tid som går desto mer inser jag att det fungerar bättre och bättre ute på planen, och då får man så småningom sätta upp nya delmål, säger Andersson.

Du oroar dig inte för kroppen längre?
- Nej, det har jag kommit förbi. Nu känns det så pass bra att jag självklart satsar vidare. Jag är inte på väg att trappa ner eller någonting sådant. Men vi har just dragit igång träningen efter nyår och jag har inte kommit till en punkt där jag bestämmer mig kring vad som händer efter säsongen. Den diskussionen dröjer lite till.

Annons

När blir det då?
- Det får vi se helt enkelt. Jag är inte där ännu. I och med att jag hade min osäkerhet tidigare har jag inte funderat alls på de här sakerna.

Publicerad 2012-01-06 kl 18:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto