Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

La Liga världens bästa liga – Serie A bara sjua

Spanien

La Liga är världens bästa liga. Den spanska ligan är etta på IFFHS lista över de bästa ligorna i världen, före Premier League på andra plats. Serie A hamnar först på plats sju.

Sedan 1991 har IFFHS (the International Federation of Football History and statistics) årsvis gjort en lista på världens bästa fotbollsligor. 2011 var den spanska ligans år.

Det var andra året i rad som La Liga bedömdes vara den bästa ligan i världen. År 2009 var tvåan i årets ranking, Premier League den starkaste ligan enligt IFFHS. Sverige och Allsvenskan hamnar på plats 35 på listan där den brasilianska Série A kanske lite överraskande ligger på en tredje plats. Primera División de Chile är med på topp tio-listan vilket innebär att tre Sydamerikanska ligor är bland de tio främsta i världen.

IFFHS gör sin bedömning genom att addera poäng som samlats in i alla tävlingar av de fem högst placerade lagen i varje liga. Topp tio-listan ser ut så här:

Annons

1. Spanien
2. England
3. Brasilien
4. Portugal
5. Frankrike
6. Tyskland
7. Italien
8. Argentina
9. Holland
10. Chile

Publicerad 2012-01-11 kl 17:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto