Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Allsvensk topptrio sugen på Hallenius 

Allsvenskan

Tufft för Linus Hallenius i Padova - men anfallaren har flera alternativ på hemmaplan. Tre allsvenska toppklubbar har anmält sitt intresse - men varken Gif Sundsvall eller Hammarby har hört av sig.

Linus Hallenius har haft en tuff tid som utlånad till Padova. Först tufft i form av skadeproblem, sedan fick han chansen från start, men de sista matcherna har det varit bänken för 22-åringen. En situation som Hallenius fått agent Hasan Cetinkaya att reagera kraftfullt, då anfallaren lovats en nyckelroll Padova inför utlåningen.

– Alla löften som gavs i somras har de struntat i. Vi känner oss lurade och kan inte acceptera det som händer. Jag kommer göra mitt yttersta för att Hallenius ska kunna lämna Padova, sade Cetinkaya till italienska PadovaGoal.it i helgen.

Agenten säger nu att flera klubbar anmält sitt intresse efter utspelet.

Annons

- Jag har fått flera intresseanmälningar nyligen, det är tre toppklubbar i allsvenskan samt en i Norge och en i Danmark, säger Hasan Cetinkaya till FotbollDirekt.se.

Däremot så har det varit tyst från Hallenius tidigare klubbar i Sverige, Gif Sundsvall och Hammarby, enligt Cetinkaya. Agenten vill inte stänga dörren till Sverige men har i samråd med Hallenius tagit beslutet att avvakta till efter helgen. På lördag möter Padova Sampdoria på hemmaplan.

- Efter det så gör vi en utvärdering. Linus ska själv få bestämma, men nu handlar det om kontinuerlig speltid. Då vill man inte utesluta någonting, inte Sverige heller. Det handlar inte om något speciellt land utan att han får chansen att spela återkommande nu när han är fullt frisk och i form.

En dörr är dock helstängd - en fortsättning i en konkurrentklubb till Padova.

Annons

- Det är flera Serie B-klubbar som hört av sig, bland andra Crotone. Men att gå till en annan Serie B-klubb är inte aktuellt, det kan vi helt avskriva. Det finns ingen anledning till det i det här läget.

Padovas sportchef Rino Foschi har reagerat starkt på Cetinkayas utspel i helgen, men har också talat om ett möte i nästa vecka för att tala ut med agenten. Men det avvisar Cetinkaya.

- Det finns inget möte inbokat, han säger väl så för att lugna ner situationen. Jag kommer att jobba på alternativ för Linus, det måste jag göra när Padova behandlat honom så här. Vi får se efter helgen, då får vi utvärdera och eventuellt agera. Men det är det enda som är bestämt just nu, något möte med sportchefen är inte planerat.

Publicerad 2012-01-12 kl 15:10
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto