Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollskanalens spelarbetyg: Hiljemark visade att drömmen om EM inte är helt fel

Sverige

DOHA. Sverige inledde landslagsåret med 2-0 mot Bahrain.
Trots åtta debutanter så var det aldrig något snack – och Oscar Hiljemark

Oscar Hiljemark
Snacka om succé för 19-åringen. Han slog in 2-0 och låg bakom 1-0 och en utvisning när han hittade Niklas Hult. Passade fram Claesson till det som borde varit 3-0. En ny Rasmus Elm i vardande? Inte omöjligt för det var ett moget och klokt spel på det centrala mittfältet.

Erdin Demir
Den tidigare TFF-backen var en överraskning med eftertänksamt och klokt spel. Hamnade allt som oftast rätt och hittade rätt bra samspel med U21-kamraten Niklas Hult. En stark debut som lovar mer.

Niklas Hult
Vågade utmana och använda sin snabbhet på vänsterkanten. Fick kanske straff och en back utvisad väl enkelt när han föll och borde utnyttjat sitt friläge, men passade fram Hysén när han sköt i ribben. Trots allt en debut som lovar mer.

Annons

Tobias Hysén
Målskytt på säker straff. Även ett skott i ribban. Var skarp när han fick bollen rätt men det är tydligt att han inte är topptrimmad. Fast han gjorde mål och skapade lägen med sina löpningar.

Anders Svensson
Lagkaptenen gjorde en mer än solid insats och var ryggraden i det unga landslaget. Vann bollar, lugnade ner, passade fram medspelare och tände dessutom till vilket är viktigt i en match inför noll åskådare.

Pär Hansson
Kom ut snett på frispark men annars var han på hugget och snackade mycket. Vass på fötterna men inte utsatt för mycket.

Pontus Jansson
Varvade bra insatser både framåt och bakåt med passningar och och dueller som vittnade om januari och direkt från semestern. Han och Backman kom snett några gånger och Bahrain-anfallaren kom igenom två gånger trots en utvisning.

Niklas Backman

Annons
Vass på huvudet och bättre i första än i andra halvlek men övertygade inte fullt ut. Naturligtvis är det tidigt på säsongen men sett till motståndet och att de fick en utvisad så var det inte hundra.

Jiloan Hamad
Borde gjort två mål sett till sina frilägen men en back kom emellan första gången och målvakten andra. Hyfsat pigg när han fick bollen men han och Adam Johansson fick inte samspelet att stämma.

Stefan Ishizaki
Ville oerhört mycket och startade starkt. Hörnan till Anders Svensson och frispelningen av Hult gav nästan 1-0. Kroknade och överarbetade lägen och tog för många egna avslut vilket gjorde att han tappade.

Adam Johansson
Den förre Blåvitt-backen skulle spela sig till EM, men det var ingen stark insats. Är en aning för långsam och kom inte rätt i offensiven. Sett till att han varit med var det för svagt.

Annons

INHOPPARE
Marcus Olsson, Jimmy Durmaz, Victor Claesson, Emil Salomonsson, Mikael Dyrestam. Erik Friberg, spelade för kort tid för att betygsättas.

Publicerad 2012-01-18 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto