Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Därför nobbar Farnerud USA och Asien: "Kanske blir Skandinavien trots allt"

Allsvenskan

Pontus Farnerud ger upp tanken på ett långväga äventyr. Nu pekar allt mer mot Sverige.
- Kanske blir Skandinavien trots allt, säger han till fotbollskanalen.se.

När den svenske mittfältaren deklarerade att han lämnar Stabaek berättade han samtidigt att USA, en gulfstat eller Sydostasien låg högst på önskelistan. Målet var att prova på något helt nytt för att avsluta en karriär som uteslutande tillbringats på den här kontinenten.

- Men det blir inte så. Jag har två, tre klubbar som jag går in i slutförhandlingar med och samtliga finns inom Europa. Två stycken i Norden så det kanske blir här trots allt, säger Farnerud till fotbollskanalen.se.

Vad hände med dina andra planer?

- USA är svårt rent ekonomiskt om man inte heter Marquez, Beckham eller Henry. Då är det inte riktigt värt att sätta igång maskineriet med att flytta familjen, leta bostad och så vidare. Jag trodde att det skulle vara mer betalt, men det har visat sig att om man tjänar bäst i allsvenskan har man en betydligt högre lön än alla i MLS, förutom de allra kändaste stjärnorna. Det blev inget utrymme för att lägga undan pengar till ett sparande.

Annons

När det gäller mer ostliga destinationer var problemen av lite annan karaktär. Där handlade det snarare om att verkligen hitta trygga alternativ, med lag som på allvar ville satsa på 31-åringen.

- Det fanns en hel del osäkerhet i diskussionerna, saker som inte kändes seriösa fullt ut. Då blev det inget, säger Farnerud.

Din gamla klubb Monaco som du varit och besökt på sistone?
- Vi har pratat med dem, det har vi. Men organisationen är helt ny med ett ryskt ledarskap. Signalerna man får från tränare och de kring laget är att besluten om truppen fattas på högre nivå, ryssarna vill ta dit sitt eget folk helt enkelt. Läget är inte tillräckligt stabilt för att jag ska pusha hårt för en återkomst i Monaco.

Var finns de här tre alternativen som återstår?
- Två stycken i Skandinavien och ett i övriga Europa. Så mycket kan jag säga.

Annons

Hur ser situationen ut med IFK Göteborg?
- Klubbarna har sagt att jag inte ska berätta för medierna vilka som visar intresse, och det måste jag respektera. Därför kan jag tyvärr inte avslöja något mer på den punkten.

Men Sverige är fortsatt en möjlighet?
- Ja, ett av lagen är i Sverige. Ett spelar i övriga Skandinavien, och det är inte Island eller Finland om man säger så.

Vad återstår innan du fattar ditt beslut?
- Att få mer koll svart på vitt. Gå igenom ekonomin och allt vad det innebär, men även att prata mer med de som bestämmer inom klubben. Lite samtal innan jag går vidare helt enkelt. Men före helgen ska det vara klart.

Publicerad 2012-01-25 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto