Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Inget AIK för Pontus Farnerud – blir IFK Göteborg

Allsvenskan

IFK Göteborg gör skäl för smeknamnet Real Göteborg.
Pontus Farnerud är klar.
- Han har tackat nej till AIK, säger en källa till fotbollskanalen.se.

För någon månad sedan avslöjade fotbollskanalen.se att IFK Göteborg att Pontus Farnerud var nära en övergång. Även AIK, Rosenborg och Nordsjälland har varit på mittfältaren.
Men nu är det klart att han väljer Blåvitt – som gör skäl för smeknamnet Real Göteborg,

- Han har tackat nej till AIK och det blir Göteborg, säger en källa till fotbollskanalen.se.

Pontus Farnerud har via sms hälsat att han inte vill kommentera något och att beslut kommer inom de närmaste dagarna. Den tidigare landslagsmittfältaren kommer som Bosman från Stabaek och var först sugen på äventyr i Asien eller USA men det fanns inga riktigt bra uppgörelser och han vände blicken mot Skandinavien.

Annons

Många trodde att Rosenborg skulle vara närmast i och med att Fredrik Stoor föll ifrån och man hade plats för en utländsk spelare till och att Janne Jönsson som tog Farnerud till Stabaek tränar klubben. Men det fanns ett sug att spela i allsvenskan hos Farnerud som får ett väldigt bra avtal i IFK som Bosman och han får även nära till sin släkt i Landskrona.

Redan 1997 försökte IFK Göteborg värva Pontus Farnerud som istället flyttade till AS Monaco där han blev fransk mästare och stannade länge. Därefter har han spelat för Strasbourg, Sporting i Portugal och Stabaek. 15 år efter första värvningsförsöket blir det Göteborg och allsvensk debut för en spelare som var med i VM-truppen 2002 och EM-truppen 2004.

IFK Göteborg har rustat rejält efter senaste haveriet 2011 då Jonas Olsson fick sluta och ersattes med Mikael Stahre. Målvakten John Alvbåge, mittfältarna Daniel Sobralense, Nordin Gerzic och backen Kjetil Waehler. Lägg till att man i somras värvade Emil Salomonsson från Halmstad och Philip Haglund från Heerenveen.

Annons

Blåvitts klubbdirektör Seppo Vaihela lägger locket på.
- Jag vill inte kommentera det, säger han när fotbollskanalen.se ringer.

Publicerad 2012-02-03 kl 12:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto