Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italien vill ha Guidetti: "Klart att de är nyfikna inför EM i sommar"

Landslag

John Guidettis succé ekar över Europa. Många italienare vill se hattrickhjälten i sitt EM-lag.
- De är nyfikna, men Sverige går före, säger agenten Per Jonsson till fotbollskanalen.se.

Det verkar inte finnas någon hejd på forwardens framgångar med Feyenoord. På söndagen stänkte han in ännu ett hattrick – och den blott 19-årige stockholmaren har nu ett närmast ofattbart facit med 17 mål på 15 matcher i ligan.

- Det är lätt att svepas med, såklart, men om du frågar mig är det här den största blågula wow-upplevelsen sedan Zlatan slog igenom. Ingen har tidigare fått det här genomslaget. Frågan är inte huruvida John ska med till EM – utan om han är en "starter" i landslaget, säger Per Jonsson till fotbollskanalen.se.

Samtidigt uppmärksammas Guidettis framfart på många håll utanför Sveriges gränser. I samband med de tre målen mot Vitesse fanns Italiens mest prominenta sporttidning på plats i Rotterdam för att porträttera svensken i ett stort reportage.

Annons

Orsaken är given såklart, även pastans hemland börjar nosa sig till en EM-joker och med tanke på pappa Mikes rötter funderar många på om Guidetti är valbar till ”Gli Azzurri”.

- Det är klart som tusan att folk börjar få upp ögonen för honom även där, John är trekvartsitalienare och det folk undrar blir: ”Kan han vara ett tillskott för oss i EM?”, säger Per Jonsson.

Hur ser Guidetti på uppvaktningen?

- Visst, John har rötter där, älskar landet och dess fotboll. Men han är svensk, även om Italien ligger närmast till hands för hans del om det inte skulle bli något med vårt landslag. Jag har i alla fall inte hört något annat än att Sverige är förstavalet.

Att nå ett stort mästerskap med svenska landslaget har varit en sporre för 19-åringen under hela hans uppväxt. Nu känner Guidetti att målsättningen kan bli verklighet – och då väljer han att lite okarakteristiskt nobba de flesta förfrågningarna om intervjuer från svenska medier.

Annons

En klassisk silenzio stampa.

- Det är klokt, tycker jag. Med tanke på hans karisma, att han pratar mycket och dessutom står för det han säger är det många som rycker i honom. Men nu är hans stora mål att ta sig in i landslaget och då vill han enbart fokusera på det under en tid. Alla vill ha en del av honom nu och det ringer hela tiden, nonstop, då är det bra att ligga lågt ett tag, ta ett litet break, säger Jonsson.

Truppen till Kroatien tas ut på tisdag, har ni hört något från Marcus Allbäck eller Erik Hamrén?
- Nej, man gör ju sällan det, mer än att det tisslas och tasslas en del, som vanligt. Men det är klart att han ska vara med och jag tror verkligen att det blir så.

Hur reagerar ni om det – trots allt – inte blir någon landslagsplats den här gången?

- Det får väl John egentligen svara på själv, men det borde vara en stor besvikelse. Vad kan han göra bättre än de här 17 målen? Det känns som att alla börjar fatta att detta knappt är klokt, det som håller på at hända. Jag hörde från en holländsk journalist att 100 000 av Feyenoords fans skrivit på för att få honom att stanna, och många, många fina klubbar hör av sig till mig angående John.

Annons

Vilka klubbar?
- Det kan jag inte gå in på – men jag har aldrig som agent upplevt något liknande. Det är helt galet – och vi pratar inte om några småklubbar heller. Sedan vad det mynnar ut i, vad som är bäst för John, det får vi se senare.

Hur stor är chansen att han stannar i Feyenoord efter sommaren?
- Det vore dumt av mig att spekulera i det. John älskar klubben, fansen, hela tillvaron. Han tycker att det känns som att komma hem. Men samtidigt har han en målsättning att alltid sträva uppåt, det ska bara rulla på, och jag är övertygad om att det inte kommer att ta stopp för honom i Feyenoord. Det här är bara början, det vågar jag lova.

Publicerad 2012-02-12 kl 20:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto