Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans lag ska erövra Europa: "Han är positiv"

Andra ligor och cuper

Zlatan Ibrahimovic fotbollsförening FC Ibra vann SM-guld i futsal.
Nu ska klubben erövra Europa.
- Vi är inte där för att se och lära, säger ordföranden Eddy Lopez till fotbollskanalen.se.

I helgen vann FC Ibra SM i futsal i Falun efter finalseger med 8-4 mot Göteborgs Futsal Club. Zlatan Ibrahimovic är klubbens president och föreningen drivs av superstjärnans kompis Eddy Lopez som har ett förflutet i Gunnilse och Frölunda. För fotbollskanalen.se berättar han om SM-guldet, historien om klubbens namn och tanken om att erövra Europa.

- Jag är kompis med Zlatan och sedan var det en kille i vårt lag som kom på att vi borde heta FC Ibra. Men när det gäller Zlatan så måste man alltid kolla så att det är okej, så när jag var i Italien så frågade jag om det var okej om vi fick använda hans namn och så. Då godkände han det, säger Eddy Lopez.

Annons

Är Zlatan klubbens president?

- President och president. Grejen är den att när vi gör något i hans namn så måste vi alltid fråga eftersom det är han som har slutordet. Vi kan inte bara säga: vi gör det, vi gör så. Det är inte vårt namn så vi kan inte göra vad vi vill.

Vad tycker han om hela grejen?

- Han är positiv. Först trodde han att det var en vanlig plojgrej; att vi skulle gå och spela en turnering med några lag, men det var ju inte så.

- Vi är gamla gubbar som har spelat på elitnivå innan och vi brukade samlas på vintrarna och spela tillsammans. Du har Angelo Vega och Mentor Zhubi i Oddevold, Enis Radoncic i Lärje/Angered och flera andra bra lirare.

Har du pratat med Zlatan efter SM-guldet?

- Jag snackade med honom i går.

Gratulerade han?

- Ja, det gjorde han faktiskt. Han har inte koll på futsal i Sverige, men han har sagt till mig: Prestera och prata sedan.

Annons

Nu har ni ju presterat. Då är det väl dags att snacka?

- Exakt! Jag sade till honom: Lyssna här, vi är på samma nivå du och jag nu. Han bara: Vadå, vadå? Då sade jag att vi spelar ju i Champions League båda två.

Och nu ska ni ta över Europa?

- Vi är inte där för att se och lära. Vi har ett såpass duktigt lag och vi ska försöka hävda oss i Europa. Vi är absolut där för att göra vårt bästa och göra resultat.

Hjälper Zlatan er med ekonomin?

- Alltså grejen är den här: vi startade ganska lugnt, det var mer en plojgrej. Men efter loppets gång vet man inte vad som händer. Det är inget som jag har gått och frågat honom heller. Jag vill inte gå ut med något nu eftersom när det kommer till pengar är allt känsligt. Om han kommer in med pengar så får alla reda på det.

Vad är nästa steg?

- Nästa steg nu är att festa, självklart. Vi har inte firat än. Vi är inte fullblodsproffs och det betyder att vi måste jobba på vardagarna, därför tar vi festen nu i veckan som kommer.

Annons

- Efter det så ska vi sätta oss ner och diskutera, kolla och planera. Vi kommer att få svar från Uefa i mars eller i april om vilken grupp vi hamnar i och i vilket land vi ska spela och så vet du.

Publicerad 2012-02-13 kl 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto