Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nytt lyft för Guidetti - nya supersiffror

Andra ligor och cuper

Nytt hattrick i helgen - och John Guidetti slår nya rekord. Nu hamnar supersvensken åter i sällskap med Marco van Basten i rekordböckerna.

Ny helg och nya rekordnoteringar - John Guidetti fortsätter att skriva in sitt namn i historieböcker.

Nyligen kom statistik som visade att Guidetti har näst bäst målsnitt genom tiderna i Eredivisie, före namn som Ronaldo, van Basten och Romario. Dessutom överlägset bästa debuterande 19-åringen, Guidetti övertrumfade tvåan Patrick Kluivert med råge.

Efter helgens tre mål mot Vitesse har nu den svenske supertalangen svarat för hattrick i hattrick och holländska voetbalzone.nl uppmärksammar detta. Sajten har plockat fram statistik kring just hattrick samt gjorda mål i Eredivisies historia och Guidetti slår nya rekord eller är i topp på flera sätt:

Annons

* John Guidetti är den fjärde yngsta spelaren någonsin att göra tre hattrick holländska ligan. De tre som är före? Holländska stornamnen Johan Cruijff, Marco van Basten och Wim Kieft.

* Guidetti är den yngste spelaren någonsin att göra 17 mål under en säsong, och den yngste att göra 16 mål sedan Salomon Kalou, en gång i Guidettis Feyenoord men nu i storlaget Chelsea.

* Guidetti är den andra spelaren någonsin att göra hattrick i tre raka hemmamatcher. Man får gå tillbaka till säsongen 1963/64 då Cees de Groot gjorde detsamma för Ajax.

* Guidetti är den andra svensken någonsin i Eredivisie som gjort tre hattrick. Den andre? Inte helt obekante Ove Kindvall. Den svenske Feyenoord-legendaren gjorde hattrick i hattrick 1969/70 - en säsong som slutade med att Kindvall avgjorde finalen i Europacupen.

Annons
Publicerad 2012-02-14 kl 23:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto