Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV4-Gruppen startar TV4 Sport Xtra - förlänger med serie A

Andra ligor och cuper

En ny sportkanal startas av TV4 – TV4 Sport Xtra. Där kommer du bland annat kunna följa Serie A som TV4-Gruppen förlängt rättigheterna till i tre år.

TV4 Sport Xtra är TV4-Gruppens nya sportkanal. Kanalen har premiär den 4 maj i samband med hockey-VM och kommer att erbjudas alla svenska tv-distributörer. TV4 Sport Xtra blir från och med i höst också huvudkanal för italienska Serie A, som TV4-Gruppen förlängt rättigheterna till i ytterligare tre säsonger.

Den nya kanalen TV4 Sport Xtra kommer att finnas som ett a la carte-val. Kanalen startar den 4 maj i samband med hockey-VM, som i huvudsak sänds i TV4 och TV4 Sport Xtra.

- TV4 Sport Xtra är kanalen för alla sportälskande svenska TV-tittare, som nu får möjlighet att se ännu fler toppmatcher från internationella fotbollsligor och stora mästerskap i olika sporter i HD-format, säger TV4-Gruppens sportchef Hans Pekkari.

Annons

TV4 Sport Xtra blir från och med i höst huvudkanal för italienska fotbollsligan Serie A, som TV4-Gruppen förlängt rättigheterna till i ytterligare tre säsonger. Dessutom sänds cirka 30 matcher från hockey-VM, som pågår 4-20 maj.

Finalen i Europa League i Bukarest den 9 maj samt finalen i spanska cupen med världens bästa klubblag, Barcelona, blir ett par av vårens andra höjdpunkter i TV4 Sport Xtra, som även kommer att sända fem matcher från sommarens fotbolls-EM i Polen och Ukraina, inklusive finalen den 1 juli i 3D-format.

TV4 Sport Xtra blir framöver också hemvist för de bästa matcherna i fotbollsligor som Europa League och brasilianska Serie A, hela spanska cupen och stora delar av vinterns handbollsmästerskap för både herrar och damer.

Samtidigt fortsätter TV4-Gruppens satsning på den breda sportkanalen TV4 Sport, som kan ses av 80 procent av de svenska hushållen, med fortsatta sändningar av högklassig friidrott, ett omfattande landskampsutbud i både fotboll och handboll samt starka nationella rättigheter som elitserien i bandy, direktsänt trav, hela 75 direktsända matcher under säsongen från superettan i fotboll och veckans match i damallsvenskan. TV4 Sport erbjuder från och med i höst också fler matcher än hittills från den holländska ligan, där svenska stjärnor som Rasmus Elm, Alexander Gerndt, John Guidetti, Andreas Isaksson och Ola Toivonen för närvarande har stora framgångar.

Annons

TV4 Sport Xtra kommer att kosta 30-50 kronor i månaden beroende på operatör. Bindningstiden hos operatörerna kan variera.

Publicerad 2012-02-21 kl 13:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto