Porto på väg mot ligatiteln - jättedrama i seriefinalen mot Benfica

Andra ligor och cuper

För tre veckor sedan låg Porto fem poäng efter Benfica.
Efter gårdagens 3-2-seger leder laget ligan med tre poäng före rivalen.

Porto tog en viktig seger i gårdagens seriefinal mot Benfica. Hulk gjorde 1-0 efter bara sju minuter. Men Benfica vände på matchen efter två mål av Oscar Cardozo. James Rodriguez kvitterade till 2-2, och det såg ut att bli slutresultatet. Men, tre minuter från slutet slog Maicon till med ett otroligt viktigt mål. Mittbacken nickade in segermålet som enligt portugisisk media borde ha blivit bortdömt för offside.

Porto vann med 3-2 och leder nu ligan med tre poäng före Benfica. Det trodde man inte för tre veckor sedan - då toppade Benfica tabellen med fem poäng. Men nu har det blivit tre förluster på de fyra senaste matcherna.

Publicerad 2012-03-03 kl 11:45