Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Häckens nya drömsiffror - tillhör allsvenskans rikaste

Allsvenskan

Nya siffror visar att BK Häcken tillhör allsvenskans absolut rikaste klubbar.
– Årets vinst är i första hand ett resultat av kloka värvningar och spelarförsäljningar under året, säger BK Häckens klubbdirektör Dennis Andersson.

Häcken kan i dag redovisa nya ekonomiska siffror.

Med en vinst på 12,3 miljoner kronor under 2011 disponerar klubben nu över ett eget fritt kapital på hela 45 miljoner kronor.

Siffror som placerar den "lilla" Göteborgsklubben bland allsvenskans allra rikaste klubbar i nuläget.

– Årets vinst är i första hand ett resultat av kloka värvningar och spelarförsäljningar under året. Det har gjort det möjlig för oss att skriva av samtliga våra investeringar vilket innebär att vi idag är en helt skuldfri klubb. Även utan försäljningarna av Mathias Ranegie och John Chibuike hade vi uppnått ett budgeterat plusresultat för året, säger BK Häckens klubbdirektör Dennis Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Det är dock inte bara en smart värvningsstrategi som döljer sig bakom Häckens nya siffror.

– Förra årets publiksiffra ökade med 40 procent. För någon vecka sedan förnyade vi även avtalet med vår huvudsponsor. Det innebär att vi de senaste två åren totalt har ökat våra sponsorintäkter med 200 procent, säger Dennis Andersson.

Publicerad 2012-03-08 kl 12:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto