Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Externt kapital löser Mervan Celik till Gais

Allsvenskan

Mervan Celik tränar med Gais - och mittfältsstjärnan öppnar för mer än bara träning med grönsvart. Men har hårt ansträngda Gais råd? Sportchefen känner sig säker.

- Om det nu skulle bli så att han vill spela med oss, så tror jag att vi löser det. Hur? För tidigt att säga, men det finns olika varianter, det är många som vill se honom i Gais, säger klubbens sportchef Mats Persson till FotbollDirekt.se.

I dag gör Mervan Celik sin första träning med Gais. U21-landslagsmannen är hux flux löst från Rangers efter bara en dryg månad i klubben och plötsligt ser Gais ut att få en jättechans med fjolårets stora allsvenska genombrottsman.

Celik själv har redan stängt dörren till andra klubbar i Skandinavien och ett riktigt bra utlandserbjudande ska till för att det blir något annat än Gais om han själv får bestämma. 

Annons

Klubbens ansträngda ekonomiska situation är välkänd och i januari framkom att Gais tagit ett lån på tre miljoner för att ha råd att behålla Wanderson. Sportchefen Mats Persson vill inte föregå någonting med Mervan Celik, och frågan om man har råd med stjärnan tycker han kommer alldeles för tidigt.  

- Ja, det är meningslöst att svara rakt på den frågan redan nu, det blir för hypotetiskt. Vi vill ju naturligtvis att Mervan ska spela i Gais, allt annat vore vansinnigt, men han måste ju först få bestämma sig hur han vill göra. När han har gjort det så får vi se hur vi kan lösa det ekonomiskt.

Men det ser redan nu ansträngt ut med tanke på Wanderson-lånet, har ni någon bild av vad det skulle kosta er?  

- Alltså, jag menar, det är ingen idé att skaffa sig bekymmer i förväg. Vi vet ju inte än vad han vill och det är hans beslut. Bestämmer han sig för att spela med Gais så tror jag att vi kommer hitta en lösning. Det är många sponsorer, många gaisare som vill se honom här och som säkert kan tänka sig att hjälpa till i så fall. 

Annons

- Naturligtvis kan vi inte ge honom någon Rangers-lön, det förstår ju alla. Sedan hur allt det där ser ut, det tar vi sen. Om vi skulle få chansen att få tillbaka Mervan, självklart kommer vi göra allt vi kan för att lösa det.     

Att Celik har en historia i klubben underlättar så klart om han skulle bestämma sig för Gais, säger Persson. 

- Ja, vi känner ju varandra, det är en annan sak än om det är någon helt ny spelare. Han tränar med oss veckan ut, vad har vi för datum när veckan är slut, 17:e, 18:e? Skulle det bli så att han vill spela hos oss så har vi två veckor på oss att hitta en lösning och skicka in papper till förbundet. Jag tror inte att det är någon fara med det.

Publicerad 2012-03-12 kl 16:07
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto