Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Efter turbulensen: Spelarfacket ska träffa Dif

Allsvenskan

Djurgården fryser ut Kennedy Igboananike.
Ändå kan anfallaren tänka sig att stanna i klubben tills kontraktet går ut – samtidigt som spelarfacket planerar ett möte med Dif.
– Jag vill inte gå ner i lön, säger han.

Kennedy Igboananike får inte träna med Djurgårdens A-lag. I stället har han tvingats ner i U19-truppen. Nu har situationen blivit ett fall för spelarfacket som i sin tur kan ta ärendet vidare till skiljenämnden – och samtidigt säger Kennedy att han kan tänka sig att stanna i klubben tills kontraktet går ut i slutet på 2012.

– Pengar är ett problem. Jag kan inte skriva på för ett lag där jag tjänar mindre än vad jag gör hos Djurgården. Jag vill inte gå ner i lön, säger han till fotbollskanalen.se.

Igbonanike har valt att inte lämna för en klubb eftersom de ekonomiska villkoren inte var bra nog.

– Som spelare vill man höja sin lön eller ha samma som tidigare. Men inte gå ner. Det erbjudandet jag fick av laget var inte bra. Och jag då tackade jag nej. Det fanns ett annat lag som ville ha mig, och jag vet inte varför, men Djurgården tackade nej.

Annons

Kommer du att lämna som Bosman?

– Nu vet jag inte vad som händer. Vi får vänta månaden ut tills transferfönstret stänger. Men jag vet inte vad de vill göra med mig. Ska jag fortsätta träna med U19 eller kan jag lämna klubben? Jag vet inte vad de vill. Om ingenting händer så kommer jag att lämna som Bosman, säger han.

Magnus Erlingmark är spelarfackets generalsekreterare. Han ser allvarligt på Djurgårdens beteende och planerar därför ett möte med klubben.

– Jag vet ännu inte om det här kommer att gå vidare till skiljenämnden. Vi ska försöka träffa Djurgården först och så får vi se vad som händer efter det. Klubben är villig att prata i alla fall, då får vi se vad det innebär. Vi håller på att titta på ett datum för ett möte, säger han till fotbollskanalen.se.

Kennedy Igboananike har fått avdrag på lönen eftersom han inte dök upp till U21-lagets final mot Elfsborg. Enligt anfallaren har han försökt förklara för managern Magnus Pehrsson varför han inte kom till matchen, men Pehrsson vill inte lyssna på någon förklaring.

Annons

Nu är Igboananike bedrövad över att tvingas spela med U19-laget.

– Jag frågade dem varför jag blev tvungen att träna med U19-laget. De svarade med att det var på grund av U21-matchen som jag inte spelade, säger han.

Hur ser du på att du inte ingår i Magnus Pehrssons planer?

– Det var bra att han sa det, och var ärlig om det. Jag är ingen spelare som tränaren letar efter och det respekterar jag. Då är det bättre att lämna för ett lag som tror på mig. Men då måste de ju släppa mig, säger Igbonanike som vill skicka en hälsning till Djurgårdens fans.

– De måste förstå att det inte var jag som ville lämna klubben. Det är klubben som inte vill ha mig. Jag hoppas de inte blir arga på mig om jag går till ett annat lag i allsvenskan, säger Igboananike

Publicerad 2012-03-14 kl 17:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto