Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tragiskt dödsfall i Skottland - spelarens far avled efter cupguldet

Andra ligor och cuper

Skottland skakas av ett tragiskt dödsfall. Kilmarnock hade just vunnit cupguld när pappan till en av spelarna avled under firandet.

Mittfältaren Liam Kelly, 22, spelade ligacupmötet med Celtic där han bidrog till att Kilmarnock kunde vinna med 1-0 och krönas till mästare. Direkt efter slutsignalen kom det fruktansvärda beskedet. Kellys 59-årige far Jack hade drabbats av en hjärtattack på läktarplats, precis i slutskedet av matchen, och förts med ilfart till sjukhus i ambulans.

Där konstaterade läkare att hans liv inte gick att rädda och han dödförklarades bara en timme efter ankomsten till akutmottagningen.

Sonen varslades om bortgången just som han och resten av truppen skulle lyfta cupbucklan, skriver BBC. Precis innan händelsen blev känd hade spelarna kvitterat ut sina guldmedaljer och var i färd med att börja fira sin triumf.

Annons

Vid en presskonferens i samband med matchen uttryckte Kilmarnocks manager Kenny Shiels sitt deltagande och sin stora sorg över det inträffade.

- Omklädningsrummet är oerhört nedstämt och jag förstår inte varför ”han där uppe” skickar den här signalen till oss. Vi tänker såklart mer på Liam än på vår vinst, sade Shiels.

Målvakten Cammy Bell var bedrövad.

- Jag och Liam står nära varandra och detta är svårt att ta in. Om jag kunde byta min prestation mot att få hans pappa tillbaka hade jag gjort det utan att blinka. Men det går inte, sade han enligt BBC.

Publicerad 2012-03-19 kl 15:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto