TV: Arsenal stormar mot Champions League - kolla Artetas frispark

Arsenal - Aston Villa 3-0
1-0 Gibbs
2-0 Walcott
3-0 Arteta

3—0-seger mot Aston Villa samtidigt som konkurrenterna kryssade — Arsenal kopplar ett allt fastare grepp om tredjeplatsen i Premier league.

Arsenal fortsätter att visa fin vårform. På lördagen var det aldrig något snack när laget vann med 3—0 hemma mot Aston Villa.

Kieran Gibbs sköt 1—0 från vänsterkanten — engelsmannens första Premier league-mål i karriären — i 16:e minuten. Knappt tio minuter senare gjorde Theo Walcott 2—0, snyggt framspelad av Alexandre Song. Mikel Arteta satte trean på tilläggstid.

Tidigare på dagen kom ytterligare ett resultat som gynnade Arsenal i kampen om tredjeplatsen. Londonrivalerna Chelsea och Tottenham bjöd då på en mållös tillställning på Stamford Bridge.

Tottenham hade de vassaste chanserna, bland annat en trippelchans strax före paus. I andra halvlek prickade Gareth Bale ribban för Tottenham, medan hemmalaget aldrig kom närmare än Juan Matas frispark i stolpen.

Arsenal har tre poäng ned till Tottenham och åtta till Chelsea.

I Bolton hyllades Fabrice Muamba — som överlevde det hjärtstillestånd han drabbades av i förra helgens match mot Tottenham — med både sånger, applåder och ett mäktigt tifo. Bolton besegrade Blackburn med 2—1 efter två mål av David Wheater.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Djourou, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Song, Walcott, Rosicky, Gervinho, van Persie.
Bänken: Fabianski, Andre Santos, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Chamakh, Benayoun.

Aston Villa: Given, Hutton, Collins, Cuellar, Warnock, Petrov, Herd, Albrighton, Ireland, Heskey, Agbonlahor.

Bänken: Guzan, Bannan, Weimann, Lichaj, Baker, Gardner, Carruthers.
Publicerad 2012-03-24 kl 21:31