TV: Zlatans nya trollkonster - sänker Roma med två mål

Italien

Här visar Zlatans upp sina senaste trollkonster. Med två mål sänker han Roma på egen hand.
- Känns bra, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic visade sitt gamla tekniska jag när han satte 2—1 i 83:e minuten hemma mot Roma och säkrade tre poäng till sitt Milan. Zlatan fångade upp en långboll och slog en hög lobb över Roma-målvakten Maarten Stekelenburg. Sen sprang han fram och följde upp sin egen boll och nickade in segermålet.

Romabacken Simon Kjaer försökte förtvivlat tackla den store svensken som inte flyttade sig en centimeter. Ren fotbollsmagi på en nivå som Ibrahimovic ofta visade tidigt i karriären.

- Det kändes bra på planen, det är några dagar nu som jag har haft ont i ryggen. Men på planen är det för mycket adrenalin för att tänka på det. Det viktigaste är att allt gick bra, säger Zlatan till Milans egen tv-kanal enligt eurosport.se.

Tidigare i halvleken hade Zlatan kvitterat Romas ledning på straff. Han var iskall när han fintade bort Stekelenburg och la bollen vid sidan av målvakten. Romaspelarna protesterade vilt mot domslutet som gav straffen, men TV-repriser visade tydligt att Daniele De Rossi blockerade ett skott med armen. Samme De Rossi var den som gav Roma ledningen i första halvlek.

Tack vare de tre poängen är serieledande Milan sju poäng före tvåan Juventus som har en svår hemmamatch mot Inter på söndag.

Med sina två mål mot Roma är Zlatan Ibrahimovic nu uppe i 22 mål totalt.

På onsdag möter Milan Barcelona i kvartsfinalen i Champions league. Ett "Barca" som besegrade Mallorca borta med 2—0 efter mål av Leo Messi och Gerard Pique.

Publicerad 2012-03-24 kl 22:25