Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Peab bygger bägge arenorna - bara den man deläger bli klar i tid

Allsvenskan

Peab bygger både Nationalarenan och Stockholmsarenan.
Bara en blir klar i tid - den Peab är delägare i:
- Det är väldigt olyckligt, säger Marie Lindqvist, kommunikationschef på Stockholmsarenan.

Byggbolaget Peab bygger både Stockholmsarenan och Nya Nationalarenan, men man är bara delägare i den sistnämnda som blir klar i tid.
Nu tror en del att Peab prioriterat sin arena - för att ge den en bra start i konkurrensen.

–Jag har sett och hört och läst att de finns de som gör den kopplingen. Men faktum är faktiskt att vi har tagit resurser från Nationalarenan och stoppat in i Stockholmsarenan. Så att vi på något sätt skulle prioritera Nationalarenan framför Stockholmsarenan är helt fel, säger Niclas Brantingsson, som är presskontakt på Peab, till fotbollskanalen.se.

–Vi har förstärkt bemanningen på Stockholmsarenan med fler hantverkare, installatörer – skiftgång och helgarbete. Dessutom har vi förstärkt projektorganisationen med en del folk från Nationalarenan.

Annons

Konkurrensen mellan Nationalarenan och Stockholmsarenan är stenhård. Få tror att 08-området klarar av att försörja två evenemangsarenor som blir klara inom 2012-13.
Det ser ut som att Nationalarenan har kopplat greppet och man tagit bandyfinalen. Lägg till att man ryckt åt sig Melodifestivalens final och Stockholm Horse Show från Globen som äger Stockholmsarenan.

- Det är klart att vi tycker att det är väldigt olyckligt att arenan är försenad eftersom vi hade räknat med att ta den i bruk redan under våren. Det drabbar ju en del evenemang som vi hade planerat under våren och försommaren, säger Marie Lindqvist som är pressansvarig för Syockholmsarenan till fotbollskanalen.se.

Hur ser ni på att Peab som nu är försenad med Stockhomsarenan är delägare i Nationalarenan?

- Vi utgår från att Peab gör det man har lovat Stockholms stad som byggherre utav arenan, nämligen att tillsätta alla resurser för att få arenan klar så fort som möjligt. I övrigt har jag ingen anledning att spekulera i det.

Annons

Hur tror du det kommer sig att Peab nu är försenat med arenabygget som man inte är delägare i?

- Det där är en fråga som du får ta med Peab. De har ju tagit på sig det fulla ansvaret så det är bara Peab som kan svara på vad som ligger bakom förseningen. Sedan tycker ju vi naturligtvis att det är oerhört olyckligt att arenan är försenad. Det är jättetråkigt. Jag kan inte spekulera i orsaker, det är bara Peab som vet.

Tror ni att Peab kan ha försenat arenan för att ge Nationalarenan en konkurrensfördel?

- Det vill jag inte spekulera i. Det är inte min roll att göra det. Vi tycker att det är jättetråkigt att arenan är försenad och framför allt så drabbar det Hammarby och Djurgården. Och det drabbar också en del av de evenemang som vi hade inbokat som vi nu måste styra om, säger Marie Lindqvist.

- Det medför extraarbete och besvär för våra arrangörer och klubbar och det är naturligtvis inte bra. Men nu hoppas vi att Peab gör som man har lovat: att man tillsätter alla resurser och får arenan klar så fort som möjligt.

Annons
Publicerad 2012-03-28 kl 17:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto