Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kaos i Panathinaikos - Bjärsmyr får ingen lön: "Klart att det är jobbigt"

Andra ligor och cuper

Panathinaikos betalar inte ut löner.
Nu vägrar spelarna gå med på klubbens krav.
- De vill att vi ska skriva på ett papper som säger att det är okej att klubben betalar senare, säger Mattias Bjärsmyr till fotbollskanalen.se.

Mattias Bjärsmyr och hans lagkamrater i Panathinaikos har inte fått lön på ett tag. Nu vill klubben att spelarna skriver på ett avtal som säger att det är okej att få lönen senare.

- Klubben har velat att vi ska skriva på ett papper som vi har sagt att vi inte gör förrän alla vi spelare har fått träffa ägarna. Vi vill prata med dem och se hur det ligger till. Nu har det gått via en sportchef som har suttit i styrelsen och alla i styrelsen har sagt upp sig. Så allt har kommit på en gång, det har varit kaos och det är därför alla vi spelare vill det här, säger Mattias Bjärsmyr till fotbollskanalen.se.

Annons

Vad är det för papper?

- Vad jag har fattat det som så är det att vi ska skriva på ett papper som säger att det är okej att klubben betalar senare. Så har jag fattat det, men skulle man bry sig om allt för mycket så skulle man bli dum i huvudet här nere, säger Bjärsmyr.

- Det största strulet är väl klubben i sig - ägarna. Sedan vet inte vi så mycket egentligen mer än att det är försenat, men samtidigt vet vi att en klubb som Panathinaikos betalar alltid till slut.

Hur lång tid har det gått?

- Det har gått ett bra tag. Jag tror att det är lite olika för vissa spelare. De som kom nya till det här året har säkert fått lite mer än vad vi andra har fått.

För dig då?

- Det är på ett personligt plan så jag vill inte gå in för mycket på det, men det är inga problem. Jag har ju också fått pengar men det har varit från säsongen innan. Det är ingen kris men samtidigt är det försenat och det är klart att det är jobbigt när det är så. Man vill ju kunna ha sin rytm med hur mycket man sätter av och allt sånt. Det är det som är jobbigt egentligen.

Annons

Har ni funderat på att agera mot klubben på något sätt?

- Nej, alla är fortfarande medvetna om att vi inte kommer vinna ligan nu med tanke på vad som hände i derbyt.

Era fans startade upplopp under derbyt mot Olympiakos. Ni straffades med 0-3-förlust, tre minuspoäng, fyra matcher utan publik och två miljoner kronor böter. Hur ser du på det som hände?

- Det var skumt, men egentligen hade man det på känn. Man hade hört hur snacket gick. Det här har hängt kvar sedan något år tillbaka. Jag var ju inte där förra året men då var det något som hände när Panathinaikos spelade på bortaplan mot Olympiakos. Så det är något som alla har väntat på. Olympiakos gjorde 1-0 och då var det igång.

Obehagligt?

- Njae, för oss spelare var det väl hyfsat lugnt men sen tycker man alltid att det är lite obehagligt eftersom man aldrig vet vad som kan hända. Som tur var hade jag bett min tjej och vår unge att vara hemma, men jag såg vissa spelare som hade sina flickvänner där som stod och gestikulerade mot båsen att de skulle åka hem.

Annons

Du satt på bänken i derbyt. Hur är din form?

- Jo, det är okej. Men tyvärr har jag fått en liten lårskada och blir borta i tio dagar. Annars är det bra. Jag har fått spela mycket men tyvärr fick jag sitta på bänken mot Olympiakos när jag trodde att jag skulle få spela. Det verkade så på träningarna också men så sade han att han ville ha spelare som hade spelat sådana matcher innan med tanke på hur allt var runt omkring. Kommer jag bara tillbaka tillräckligt fort nu så hinner jag nog spela några matcher innan säsongen är slut.

Publicerad 2012-03-31 kl 14:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto